=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Korzystanie z telefonu
Autor Wiadomość
Add 
Indywiduum

Wysłany: 2015-03-23, 19:03   Korzystanie z telefonu

Część z Was ma smartfony, inni telefony. Oba urządzenia charakteryzuje możliwość wykonywania i odbierania połączeń głosowych jak i tekstowych. Do jakich zadań wykorzystujecie Wasze urządzenia. Wspomnijcie jakie macie modele.

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2015-03-23, 20:17   

Dużo korzystam, bo zwyczajnie nie mam innego wyjścia. Mobilny internet z limitem danych nie pozwala mi posiedzieć dłużej na blogach i poodwiedzać wszystkich wirtualnych znajomych.
No i setki smsów dziennie.
Mam starą kochaną nokię 5530, nie planowałam zmieniać, ale wszystko wskazuje na to, że niedługo będę musiała, bo od kilkunastu dni kolejne funkcje odmawiają posłuszeństwa.
Na pewno nie kupię niczego większego, nie przekonują mnie telefony wielkości tabletów.

Fragileacacia 
Wiarygodny
Balansując nad krawędzią

Bananów: 8
Wysłany: 2015-03-24, 12:55   

Jeszcze niedawno cierpiałam na straszliwą przypadłość w postaci telefonu przyrośniętego do ręki. Ale potem nastąpiła seria przezabawnych zdarzeń - telefon, który potrafił spaść z 1 piętra i nic mu nie było,wypadł mi z ręki gdy siedziałam na 30 cm taboreciku dla dzieci, popsuł się guzik blokujący. Telefon przełączył mi się w tryb lektora po angielsku, rozładował się i już nie chciał włączyć z powrotem mimo ładowania.

Telefon poszedł do naprawy, ale trochę go nie było. Korzystałam z jakiegoś starszego modelu, bo komunikować się z ludźmi przecież trzeba.

Okazało się, że życie bez smartfona obecnego w mojej dłoni 20h na dobę jest możliwe i o ile lepsze! Odcięłam się od messengera, wszystkich gier, w które namiętnie pogrywam, wiecznego spoglądania na zegarek i przeglądania kwejka w czasie wykładów.

Polecam czasami zrobić sobie dzień bez telefonu. Bardzo odświeżające przeżycie :)

Szczęśliwa posiadaczka sony xperii sp.

BeatBox napisał/a:
Czego brakuje Wam do pełni szczęścia?

cjelzurr napisał/a:
Bycia pierdolcem w mniejszym stopniu. To główny powód moich życiowych porażek.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Bananów: 32
Wysłany: 2015-06-25, 13:39   

Głównie dzwonię i odbieram połączenia, często siedzę w internetach, słucham też muzyki. Niezbyt często korzystam z sms-ów, są zbyt zawodne do bezproblemowej komunikacji.

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Edith 
Wiarygodny

Bananów: 7
Wysłany: 2015-06-30, 16:50   

Rozmowy, SMS, czasami Internet.
Muzyki słucham tylko w pociągu i to nie zawsze.
A no i ostatnio zaczęłam czytać książki na telefonie, gdy mam chwile, a pod ręką brak czytnika bądź papierowego egzemplarza.

Avis 
Przyjęty
nieposkromiona

Bananów: 2
Wysłany: 2015-07-11, 11:00   

Właściwie wszystko. :-P Połączenia, SMS, Internet, muzyka, filmy, przechowywanie plików.. Właściwie traktuję mojego smartfona jako telefon i tablet w jednym. Samsung Galaxy S4

pi 
Koneser
czekoladożerca

Bananów: 14
Wysłany: 2015-07-30, 12:17   

Ja moje urządzenie wykorzystuję do czytania książek, zwiedzania internetu i od czasu do czasu wysłania jakiegoś smsa. Nie zdarza mi się wykorzystywać go do tak niecnych czynów jak wykonywanie i odbieranie połączeń, znam umiar.

powidlo 
Junior sędziwy

Bananów: 24
Wysłany: 2015-07-30, 23:32   

Ja mam samsunga z klapka :crazy: wykorzystuje jako budzik, ale go i tak nie slucham. Odbieram telefony od ludzi (choc i tak dzwonia raczej na stacjonarny albo pisza przez messanger bo wiedza, ze nie moge telefonu znalezc), doladowywuje tak zeby mi numeru nie zamkneli i to w sumie wszystko :crazy:

Aczkolwiek Luby ma zamilowanie do tych nowinek, przekonalam sie na jego przykladzie i zmieniam telefon pod koniec roku badz na poczatku przyszlego. Po prostu oplaca sie bardziej miec dobry telefon na umowe, gdzie masz w pakiecie darmowe rozmowy i wiadomosci na terenie Niemiec, aplikacja ebay kleinanzeigen (takie lokalne allegro nasze), paybacki, rozne do nauki roznych rzeczy, muzyka, szybki Internet, dobry aparat. Tak, to mnie przekonuje, ale tylko ze wzgledow praktycznych.

Odpowiedz do tematu