=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie zakupy online?
Autor Wiadomość
bipi
Przybysz

Wysłany: 2015-02-21, 10:34   Gdzie zakupy online?

Witajcie. Czy też uważacie że na allegro nie warto zamawiać ubrań? Już któryś raz się na nich zawiodłam, zawsze przyjdzie rozmiar większy albo mniejszy lub też towar nie podobny do tego, który był wystawiony na aukcji. Nie mam czasu na chodzenie do sklepach, a nie chcę co chwilę odsyłać, bawić się w zwroty. Jak to wygląda w innych sklepach online? Macie jakieś ulubione sklepy online?

N4VV 
Wiarygodny
INTJ

Bananów: 1
Wysłany: 2015-03-04, 08:02   

http://www.aliexpress.com/

madziex 
Przybysz

Wysłany: 2015-03-08, 11:25   

Ubrań w ogóle nie powinno się kupować bez przymierzania!

Fajtula 
Seo kameleo

Bananów: 32
Wysłany: 2015-03-08, 17:41   

Jak spróbuję to Ci powiem czy nie warto. Na razie kupuję na miejscu, jednak powoli tracę nerwy jak nawet w lumpach zaczynają się powtarzać albo oferują odzież z lat 50' ubiegłego wieku.
A chyba nawet niedługo będzie okazja, bo czatuję na rozkloszowane spódnice i nie mogę trafić na godną materiału cenę, a na allegro to aż się tego roi za półdarmo.

xonea 
Przybysz

Wysłany: 2015-03-11, 13:48   

Ja kupuję ubrania na Allegro i eBayu po dokładnym mierzeniu i nigdy nie miałam żadnych problemów.

faithnomore 
Przybysz

Wysłany: 2015-03-23, 23:08   

mi się zdarzyło parę razy na allegro i różnie bywało, raz udało mi się trafić, innym razem rozmiar był inny niż w opisie..trochę taka ruletka.

Fragileacacia 
Wiarygodny
Balansując nad krawędzią

Bananów: 8
Wysłany: 2015-03-24, 12:40   

Kupowanie na allegro to swego rodzaju sztuka :) Warto zwracać uwagę na szczegóły. Ja np. nigdy nie kupuję od ludzi, którzy nie potrafią sklecić poprawnego zdania po polsku albo w opisie zwykłej bluzki karmią naiwnych banałami o jej wyjątkowości i mianując ją ,,absolutnym must have!".

Logiczne, że rzeczy przysyłane z Azji są raczej nieodpowiednie dla wysokich dziewczyn - a nawet i ja przy moim śmiesznym 164 cm ostatnio się na tym przejechałam co wygenerowało dodatkowe koszta w postaci wizyty u krawcowej (Podszewka w prześwitującej sukience nie zasłaniała mi dobrze nawet nerek).

Jeżeli sprzedawca jest rzetelny i uczciwy, to na stronie aukcji podane będą dokładne wymiary, materiał z którego jest wykonany ciuszek.

Przyznam szczerze, że raz zaliczyłam okropną wpadkę, nazbierałam sobie sporą sumkę na sukienkę na bal gimnazjalny. Wymarzyła mi się mała czarna z wstawkami w kolorze perłowym - z asosa. Wywaliłam na to ponad 200 zł (sic!) Gdy otworzyłam paczkę i przymierzyłam to ,,cudo" płakałam rzewnymi łzami jeszcze przez tydzień. Sukienka była za długa, miała za mało miejsca na biust, za to była przedziwnie szeroka w talii, w efekcie po założeniu nawet bardzo szczupła osoba wygląda w niej jakby była w 5 miesiącu ciąży :P W dodatku przyszła przybrudzona, a piękne perłowe wstawki okazały się spraną bielą. Na moje meile w sprawie zwrotu sprzedawca odpisał mi, że nie przyjmuje reklamacji bo jest sprzedawcą prywatnym, a nie sklepem internetowym. Młoda i głupia byłam, sukienkę musiałam przerabiać ale nauczkę mam do dzisiaj i na allegro poluję najczęściej na używane ciuszki.

BeatBox napisał/a:
Czego brakuje Wam do pełni szczęścia?

cjelzurr napisał/a:
Bycia pierdolcem w mniejszym stopniu. To główny powód moich życiowych porażek.

karus 
Przybysz

Wysłany: 2017-01-11, 17:39   

Też jestem tego zdania.Nie ma to jak pójdzie się do sklepu ,przymierzy i wiadomo co się kupuje.Ponadto nie we wszystkim co fajne jest do twarzy.Jestem tradycjonalistką więc odzież kupuję w sklepach.

cirri 
Przybysz

Wysłany: 2017-03-14, 12:28   

Mocno zastanawiam się nad zakupami na aliexpress. Boję się, ze przesyłka albo w ogóle nie dojdzie, albo przyjdzie po 2 miesiącach. Warto tam kupić?

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2017-03-15, 22:27   

Babki, kupowałyście buty w Internecie? Sytuacja mnie nieco zmusza do zakupu online, jestem przekonana jedynie do Deichmanna, bo tam często kupuję buty i ogarniam jakość oraz rozmiary, jednak obecnie nie mają w ofercie żadnych fajnych adidasów. Nie wiem gdzie jeszcze polować. :(

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2017-03-15, 22:49   

Jestem mężczyzną, ale czuję się kobietą, więc Ci odpowiem :crazy: . Co roku kupuję Adidas 6 Duramo Lea M. I tak się składa, że mają wersję dla gejów, czyli białą :D Te buty są bardzo fajne i lekkie. Byłem w nich na randce z Epilogową. Jeżdżę w nich na rowerze. Zaliczałem w nich egzamin z matematyki dyskretnej i z jakiejś tam innej - już nie pamiętam, jakiej. W każdym razie, we wszystkich sytuacjach życiowych się sprawdziły.

aniulek 

Wysłany: 2017-03-16, 10:08   

Na Banana zawsze można liczyć :crazy: , ale jakoś nie mój model. Bardziej takich masywnych szukam, o męskim wyglądzie. I na pewno nie białe. :roll:

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2017-03-17, 20:00   

A co to, damski wygląd mają? Kurde, jednak mnie to gender zniszczyło do reszty... :crazy:

[ Dodano: 2017-03-17, 20:00 ]
Teraz wiem, czemu jak mówię ludziom, że jestem homo, to mi wierzą. :crazy:

aniulek 

Wysłany: 2017-03-18, 09:08   

NO może się źle wyraziłam, takie sportowe bardziej. :D Z wyższym czubkiem itp. No i koniecznie w rozmiarze 35! :crazy:

Stonoga
Przybysz

Wysłany: 2018-05-10, 12:00   

A tam nie ma pewności, ja kupiłem nawet sprzęt gastronomiczny. Zresztą warto poznać ofertę sklepu www.chefstore.pl

Odpowiedz do tematu