Zmiana czasu |
Autor |
Wiadomość |
Amb
Artificial Marvellous Brain
Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2016-01-05, 10:58
|
|
|
Fajtula napisał/a: | zwalmy na zegarek. | ciężko trafić (if you know...)
Ten drugi to przeca normalny dziesiętny (bo binarne to porąbane), ale szpan na dzielni jest. Ja tam mimo wszystko wolę tradycyjne, najlepiej jeszcze z rzymskimi cyframi. Ale kto wie, może kiedyś zostanę cyberpunkiem i takie futurystyczne będą mi pasować do stylówy
powidlo napisał/a: | ludzie są przywiązani w tak mocny sposób do czegoś, co w zasadzie nie istnieje | Bo my oparliśmy wszystko na rzeczach, które nie istnieją - matematyka, języki, świat przedstawiony, filozofia, kultura, waluta (w szczególności elektroniczna), nie powiedziałabym, że to jest "złe uprzyziemnienie". Istota zdolna kreować coś nowego to istota rozwinięta. Jesteśmy gatunkiem homo sapiens sapiens 2.0, bo bez tych nieistniejących rzeczy nie bylibyśmy już w stanie funkcjonować, jestem za tym, by zacząć je traktować jako naturalne dla nas. Natura kojarzy się z prymitywem, nie twierdzę, że jest zły, ale poszliśmy gdzieś dalej. Swoją drogą czas akurat istnieje, ale pewnie chodzi Ci o sam podział godzinowy.
PS: środowisko antykoderskie? ktoś jest przeciwny programowaniu?! |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
powidlo
Junior sędziwy
Bananów: 24 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Lut 2014 Posty: 1282
|
Wysłany: 2016-01-05, 18:47
|
|
|
Ja nie mówię, że to złe :D uważam to za uroczy absurd, aczkolwiek to ciekawe, że takoe rzeczy są dla nas naturalne. Spróbujcie usiąść na krzesle które nie istnieje rzecz jasna to inna rzecz, no bo w końcu nie istnieje fizycznie (choć ślady skurczybyk zostawić potrafi ;) ), ale na nas fizycznie wpływa. Tak na przykład na nasz stan fizyczny o różnych porach ;)
To po prostu ciekawe. |
_________________ arytmia uczuć |
|
|
|
|
Amb
|
Wysłany: 2016-01-05, 19:07
|
|
|
Też mi to często sen spędzało z powiek, jak to jest, że ludzie wymyślili matematykę, już tak dawno temu, a wszystko się ze sobą zgadza, jak to możliwe?!
Btw George Berkeley napisał/a: | Bez umysłu, który by postrzegał ruch, sama idea czasu staje się zwykłą iluzją. | Więc może i czas rzeczywiście też nie istnieje? I tak i nie, zależy jakie przyjąć założenia. |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
powidlo
Junior sędziwy
Bananów: 24 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Lut 2014 Posty: 1282
|
Wysłany: 2016-01-05, 21:12
|
|
|
Jest ciągłość, jest trwanie, ale nie zaszkodzi jak nadamy wszystkiemu formę dla ludzi.
Berkeley w ogóle miał prpblem z tym, że coś może istnieć naprawdę oj uwielbiałam faceta. |
_________________ arytmia uczuć |
|
|
|
|
karus
Przybysz
|
Wysłany: 2016-05-08, 08:46
|
|
|
Jest projekt żeby zaprzestać zmieniać czas -ja jestem za a Wy? |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2016-09-18, 22:07
|
|
|
To jakoś niedługo, hm?
[ Dodano: 2016-10-15, 20:05 ]
Sama sobie odpowiem, 30 października! Dwa tygodnie! |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
Amb
|
Wysłany: 2016-10-16, 22:40
|
|
|
Ech daj spokój, zawsze mnie jakoś drażni ta zmiana czasu. Taki zorganizowany chaos. Zasiewa niepokój w głowie. Raz przez jeden nieprzestawiony zegarek spóźniłam się na ważny wyjazd. Co z tego, że się przestawia z soboty na niedzielę, niektórzy pracują w weekendy. Niektórzy jeżdżą nocnymi pociągami o godzinie, która nie istnieje. Jak żyć?! |
|
|
|
|
kokos33
Przybysz
|
Wysłany: 2016-10-26, 17:10
|
|
|
Zawsze godzina więcej, żeby wypocząć w weekend :) |
|
|
|
|
anna8888
Przybysz
|
Wysłany: 2017-04-10, 14:41
|
|
|
fajne zegarki zwłaszcza ten niżej
https://cout.pl |
|
|
|
|
wnioskodawca
Przybysz
|
Wysłany: 2017-06-19, 12:29
|
|
|
Amb napisał/a: | Ech daj spokój, zawsze mnie jakoś drażni ta zmiana czasu. Taki zorganizowany chaos. Zasiewa niepokój w głowie. Raz przez jeden nieprzestawiony zegarek spóźniłam się na ważny wyjazd. Co z tego, że się przestawia z soboty na niedzielę, niektórzy pracują w weekendy. Niektórzy jeżdżą nocnymi pociągami o godzinie, która nie istnieje. Jak żyć?! | jestem tego samego zdania, wszelkie gromko ogłaszane oszczędności to pic na wodę, więc taka zmiana czasu to tylko głupota |
|
|
|
|
|