Zmiana czasu |
Autor |
Wiadomość |
Kettle
Przyjęty
Bananów: 3 Dołączył: 19 Wrz 2014 Posty: 88
|
Wysłany: 2014-10-25, 00:30 Zmiana czasu
|
|
|
Przypominam wszystkim zapominalskim, że w nocy z 25 na 26 października przestawiamy nasz zegar o jedną godzinę do tyłu (dokładniej to powinno się to odbyć w niedzielę o godzinie 3) :) Oczywiście wszyscy posiadacze smartfonów nie muszą się o to martwić bo telefon zrobi to za Ciebie! Mój windows 8 też przestawia mi czas. No ale zegar na kuchence, czy ten przy łóżku albo nawet i na ścianie sam tego nie zrobi |
_________________ When it's you and me
We don't need no one to tell us who to be |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-10-25, 15:18
|
|
|
Pamiętam jakąś zmianę czasu, jak jeszcze miałam budzik przy łóżku, postanowiłam go przestawić w sobotę. W niedzielę rano mama przestawiała pozostałe, więc żeby nie zapomnieć wzięła i mój... I przestawiła. Nikt nic nie zauważył, a w poniedziałek wstałam do szkoły godzinę wcześniej. Dobrze, że w telefonie teraz przestawia się sam i nikt tam nie kombinuje. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
cjelzurr
Junior sędziwy ten
Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:19
|
|
|
Chyba nawet nie mam nawet jednego zegarka, który musiałbym analogowo przestawiać ;D Niemniej zmiana czasu jest obecnie zbędna. |
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:38
|
|
|
cjelzurr, masz zegar biologiczny, a on potrafi wystarczająco zamieszać. :P |
|
|
cjelzurr
Junior sędziwy ten
Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2014-10-26, 23:04
|
|
|
Dziś stanął na wysokości zadania, przebudziłem się o 6 nowego czasu :p |
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-10-27, 00:00
|
|
|
Mnie tylko w telefonie się nie przestawił, tak to bym nie zauważyła. Szczęśliwi mają w nosie czas, zapracowani to może co innego.. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
unreal
Koneser
Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-10-27, 14:35
|
|
|
Tej zmiany czasu nigdy nie odczuwam, letnią zawsze. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
|
Kettle
Przyjęty
Bananów: 3 Dołączył: 19 Wrz 2014 Posty: 88
|
Wysłany: 2014-10-27, 14:48
|
|
|
unreal napisał/a: | Tej zmiany czasu nigdy nie odczuwam, letnią zawsze. |
A ja mam wręcz przeciwnie. A wszystko przez to, że o 17 się ściemnia :P |
_________________ When it's you and me
We don't need no one to tell us who to be |
|
|
|
|
unreal
Koneser
Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-10-27, 14:51
|
|
|
Miałam raczej na myśli kwestię wysypiania się. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-10-27, 20:23
|
|
|
Ja bylam akurat w pracy na nocke wiec to mnie kopnal zaszczyt biegania w srodku nocy i przestawiania zegarow, oraz pracowania o godzine dluzej, oh! Alez bylam szczesliwa |
|
|
|
|
ajsztan007
Indywiduum
|
Wysłany: 2015-08-11, 10:20
|
|
|
Ja to akurat ograniczam kofeinę i alkohol, ponieważ używki pobudzają nasz organizm, powodują że jesteśmy poddenerwowani i odczuwamy większą ekscytację, a ta nie sprzyja zdrowemu snu. Jeśli ograniczysz używki, twój organizm zniesie pierwsze dni zmiany czasu dużo lepiej i odwdzięczy ci się lepszym samopoczuciem. |
|
|
|
|
ciasteczko
Kumpel ciasteczko
Bananów: 2 Dołączyła: 05 Mar 2014 Posty: 226
|
Wysłany: 2015-08-12, 09:30
|
|
|
Jeśli przestawiamy zegarki do tyłu,nie mam nic przeciwko temu,ale jeśli jest odwrotnie,podejrzewam, że każdego to wkurza,co do kofeiny,oczywiście,jeśli kawę ktoś wypije w godzinach późno popołudniowych, może mieć problemy ze snem,wiem po sobie - noc mam wtedy z głowy,dlatego też piję tylko i wyłącznie raz dziennie - rano . Co do alkoholu - jeszcze nikomu nie zaszkodziła lampka np czerwonego wina, czy mała lampka koniaku - nawet lekarz jest zdania,że - oczywiście jeśli ktoś ma problemy z sercem - wieczorem mała lampka koniaku jest wskazana właśnie dla zdrowia. |
_________________ Co mnie nie zabije,to mnie wzmocni |
|
|
|
|
Vrsi
Osadnik
Bananów: 1 Dołączył: 11 Sie 2015 Posty: 18
|
Wysłany: 2015-08-12, 22:11
|
|
|
Według mnie to jest głupota z tym przestawianiem czasu, przecież to nic nie daje. |
|
|
|
|
powidlo
Junior sędziwy
Bananów: 24 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Lut 2014 Posty: 1282
|
Wysłany: 2016-01-05, 00:09
|
|
|
Znaczy mnie to w sumie bawi, że ludzie są przywiązani w tak mocny sposób do czegoś, co w zasadzie nie istnieje, i taka zmiana o godzinę może całkiem ich rozstroić oczywiście mnie samą też, ech, 'tak śmiesznie mali, dosłowni zbyt'. |
_________________ arytmia uczuć |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2016-01-05, 00:51
|
|
|
Tu godzina, tam godzina, a człowiek przy szesnastej zimową porą zmęczony jakby był po północy latem. Nie przeczę, że w grę wchodzi nie tyle czas, co przystosowanie psychiczne do klimatu (mroźnicy), ale udajmy głupa i zwalmy na zegarek.
Skoro już o tym, ciekawe jest, że coraz trudniej mi odczytywać wskazówkowy. Nie wiem czy widzieliście górnolotnie nazwane "binarne" które udają system dwójkowy. Jak chcecie zaszpanować w środowisku antykoderskim czy innych antykoszuli flanelowych, zachęcam, paczaj jaki burżuj:
Tyn lypsziejszy, że niby nie wiadomo co:
|
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
|