=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana czasu
Autor Wiadomość
Kettle 
Przyjęty

Bananów: 3
Wysłany: 2014-10-25, 00:30   Zmiana czasu

Przypominam wszystkim zapominalskim, że w nocy z 25 na 26 października przestawiamy nasz zegar o jedną godzinę do tyłu (dokładniej to powinno się to odbyć w niedzielę o godzinie 3) :) Oczywiście wszyscy posiadacze smartfonów nie muszą się o to martwić bo telefon zrobi to za Ciebie! Mój windows 8 też przestawia mi czas. No ale zegar na kuchence, czy ten przy łóżku albo nawet i na ścianie sam tego nie zrobi :crazy:

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-10-25, 15:18   

Pamiętam jakąś zmianę czasu, jak jeszcze miałam budzik przy łóżku, postanowiłam go przestawić w sobotę. W niedzielę rano mama przestawiała pozostałe, więc żeby nie zapomnieć wzięła i mój... I przestawiła. Nikt nic nie zauważył, a w poniedziałek wstałam do szkoły godzinę wcześniej. Dobrze, że w telefonie teraz przestawia się sam i nikt tam nie kombinuje.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Bananów: 32
Wysłany: 2014-10-26, 22:19   

Chyba nawet nie mam nawet jednego zegarka, który musiałbym analogowo przestawiać ;D Niemniej zmiana czasu jest obecnie zbędna.

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2014-10-26, 22:38   

cjelzurr, masz zegar biologiczny, a on potrafi wystarczająco zamieszać. :P

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Wysłany: 2014-10-26, 23:04   

Dziś stanął na wysokości zadania, przebudziłem się o 6 nowego czasu :p

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Fajtula 
Seo kameleo

Wysłany: 2014-10-27, 00:00   

Mnie tylko w telefonie się nie przestawił, tak to bym nie zauważyła. Szczęśliwi mają w nosie czas, zapracowani to może co innego.. :crazy:

unreal 
Koneser

Bananów: 21
Wysłany: 2014-10-27, 14:35   

Tej zmiany czasu nigdy nie odczuwam, letnią zawsze.

Kettle 
Przyjęty

Bananów: 3
Wysłany: 2014-10-27, 14:48   

unreal napisał/a:
Tej zmiany czasu nigdy nie odczuwam, letnią zawsze.

A ja mam wręcz przeciwnie. A wszystko przez to, że o 17 się ściemnia :P

unreal 
Koneser

Bananów: 21
Wysłany: 2014-10-27, 14:51   

Miałam raczej na myśli kwestię wysypiania się. :crazy:

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-10-27, 20:23   

Ja bylam akurat w pracy na nocke wiec to mnie kopnal zaszczyt biegania w srodku nocy i przestawiania zegarow, oraz pracowania o godzine dluzej, oh! Alez bylam szczesliwa :crazy:

ajsztan007
Indywiduum

Wysłany: 2015-08-11, 10:20   

Ja to akurat ograniczam kofeinę i alkohol, ponieważ używki pobudzają nasz organizm, powodują że jesteśmy poddenerwowani i odczuwamy większą ekscytację, a ta nie sprzyja zdrowemu snu. Jeśli ograniczysz używki, twój organizm zniesie pierwsze dni zmiany czasu dużo lepiej i odwdzięczy ci się lepszym samopoczuciem.

ciasteczko 
Kumpel
ciasteczko

Bananów: 2
Wysłany: 2015-08-12, 09:30   

Jeśli przestawiamy zegarki do tyłu,nie mam nic przeciwko temu,ale jeśli jest odwrotnie,podejrzewam, że każdego to wkurza,co do kofeiny,oczywiście,jeśli kawę ktoś wypije w godzinach późno popołudniowych, może mieć problemy ze snem,wiem po sobie - noc mam wtedy z głowy,dlatego też piję tylko i wyłącznie raz dziennie - rano . Co do alkoholu - jeszcze nikomu nie zaszkodziła lampka np czerwonego wina, czy mała lampka koniaku - nawet lekarz jest zdania,że - oczywiście jeśli ktoś ma problemy z sercem - wieczorem mała lampka koniaku jest wskazana właśnie dla zdrowia.

Vrsi 
Osadnik

Bananów: 1
Wysłany: 2015-08-12, 22:11   

Według mnie to jest głupota z tym przestawianiem czasu, przecież to nic nie daje.

powidlo 
Junior sędziwy

Bananów: 24
Wysłany: 2016-01-05, 00:09   

Znaczy mnie to w sumie bawi, że ludzie są przywiązani w tak mocny sposób do czegoś, co w zasadzie nie istnieje, i taka zmiana o godzinę może całkiem ich rozstroić :crazy: oczywiście mnie samą też, ech, 'tak śmiesznie mali, dosłowni zbyt'.

Fajtula 
Seo kameleo

Wysłany: 2016-01-05, 00:51   

Tu godzina, tam godzina, a człowiek przy szesnastej zimową porą zmęczony jakby był po północy latem. Nie przeczę, że w grę wchodzi nie tyle czas, co przystosowanie psychiczne do klimatu (mroźnicy), ale udajmy głupa i zwalmy na zegarek.

Skoro już o tym, ciekawe jest, że coraz trudniej mi odczytywać wskazówkowy. :mialem_dynamit_w_paszczy: Nie wiem czy widzieliście górnolotnie nazwane "binarne" które udają system dwójkowy. Jak chcecie zaszpanować w środowisku antykoderskim czy innych antykoszuli flanelowych, zachęcam, paczaj jaki burżuj:

Tyn lypsziejszy, że niby nie wiadomo co:

Odpowiedz do tematu