Ogłoszenie | Putin do łagru MUREM ZA UKRAINĄ!
|
Bogactwa 'hide', czyli głosowanie. |
Chcecie dodatkowe atrakcje/ dodatkowych atrakcji ? [modek glupol nie wie jak sie piszę] |
Tak |
|
100% |
[ 7 ] |
Nie, strumieniowicz i oscary wystarczą. |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 7 |
Wszystkich Głosów: 7 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
The man
Starszy Kumpel Ecr. l'inf.
Bananów: 12 Wiek: 5099457 Dołączył: 06 Mar 2014 Posty: 395
|
Wysłany: 2014-08-24, 12:09 Bogactwa 'hide', czyli głosowanie.
|
|
|
Jeden z użytkowników forum, wyszedł z pomysłem aby urozmaicić zabawę na forum. Moderator nie ma mocy przyznawania rang więc, patronat musi objąć Gazda, ale przejdzmy do sedna sprawy, otóż drodzy forumowicze, forumowianki
Czy chcecie dodatkowych atrakcji, dodatkowych kolorków , czy jednak wybory na strumieniowicza, oraz forumowe oscary [przyznawane 2 razy w roku] Wam starczą?
głosujemy w ankiecie, bo tak prosciej aha ankieta trwa 10 dni, więc do myszek |
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-08-26, 12:11
|
|
|
Miast in blanco głosować incognito, lepiej revenons à nos moutons!
To są [co] atrakcje [jakie] dodatkowe, chcecie [czego] atrakcji [jakich] dodatkowych? |
|
|
The man
|
Wysłany: 2014-08-26, 16:39
|
|
|
Borcejn napisał/a: |
To są [co] atrakcje [jakie] dodatkowe, chcecie [czego] atrakcji [jakich] dodatkowych? |
To pytanie to kieruję razem z Tobą do pomysłodawczyni tego tematu , Fajtuli bo ja sam ciemny jak kret w norze A ankiete w sumie można już zamknąć 7:0 przy tak małej liczbie aktywnych userów to jak sezon 2001 dla Małysza, dominacja Więc wzywam tutaj zordona w postaci Fajtuli ,niech opowie trochę o temacie. Dopiero po Jej monologu , będziecie mogli podawać własne propozycję, więc zmobilizujcie Ją do wpisu Ona lubi jak ma czerwono... u góry |
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
borcejn
|
Wysłany: 2014-08-26, 16:36
|
|
|
Aaa, chyba, że tak. To w sumie 8:0, bo ja nie zdążyłem zagłosować. Chłodna kalkulacja mnie zepsuła |
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-08-27, 09:52
|
|
|
No dobrze.
Poprosiłam moderację o głosowanie, aby przekonać się, czy na pewno większość chce powiewu nowości na forum. Okazało się, że tak, dlatego zawczasu wymyśliłam zabawę, która będzie miała trzy etapy:
głosowanie -> zadanie -> nagroda
Co miesiąc, spośród listy kandydatów (powinno ich być dwóch, trzech), w ciągu tygodnia, będzie wybierany większością jeden użytkownik, który zostanie poproszony o wykonanie zadania. Niestety, nie mogę ujawnić co to będzie, w każdym razie zawsze będzie to coś innego. Mogę zagwarantować, że żadne z tych zadań nie będzie wymagało od Was poświęcania swojego cennego czasu w nadmiarze, w zależności od kategorii zadania będzie to albo godzina albo codziennie 5 minut albo! tyle, ile użytkownik może przeznaczyć, nawet całe trzy tygodnie.
Zawsze podczas głosowania będzie widoczna lista kandydatów oraz ewentualnie kategoria z jakiej będzie wybierane zadanie. Jeżeli chodzi o to drugie, sami powinniście ustalić czy chcecie wchodzić w ciemno czy wolicie pomoc w postaci kategorii.
No i co? Jeżeli głosowanie będzie przebiegało co miesiąc i trwało tydzień, to ile pozostaje na zadanie? Tak, trzy tygodnie to będzie czas, w jakim będzie się musiał zmieścić wybrany. Po upływie tego terminu, moderacja z adminem zadecydują czy zadanie zostało wykonane prawidłowo i solidnie, a w ramach podziękowań powinni się czymś odwdzięczyć. To będzie trzeci etap zabawy, czyli nagroda. Oczywiście, jeżeli ktoś nie wykona zadania albo zrobi to byle jak, wówczas ten etap przepada, a moderacja z adminem mają prawo wybranego ukarać.
Podczas, gdy wybrany dostanie nagrodę / karę, będzie wybierany następny kandydat, który będzie wykonywał kolejne zadanie. Znów będzie oceniany, nagradzany / karany, a w tym czasie znów będzie wybierany następny kandydat. I tak w kółko. Jeżeli moderator będzie chciał wziąć udział w zabawie, skutecznie się go nie doinformuje, aby też miał niespodziankę. Nie będzie on również jurorem oceniającym (wtedy na jego miejsce jurorem może być wybrany z poprzedniego zadania). Z adminem może być gorzej, gdyż będzie problem z nagrodą, ale myślę, że nawet dla niego można wymyślić coś, co nie koliduje z jego przywilejami.
To chyba wszystko. Tak jak The man napisał, w razie pytań piszcie tu albo na górze, żebym miała czerwono. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
borcejn
|
Wysłany: 2014-08-27, 13:24
|
|
|
Wszystko OK, ale skoro zadanie jest proste, to powinno trwać tydzień, a nie trzy. Głosowanie tydzień, zadanie tydzień, dwa razy w miesiącu. Wybieramy spośród wszystkich Użytkowników powyżej 20 postów, w związku z tym nie ma żadnych kar. Czekamy na jakiś konkretny regulamin zabawy i rangę (czy inną nagrodę), jaką byście chcieli za to. |
|
|
The man
|
Wysłany: 2014-08-27, 21:37
|
|
|
No to Fajtula, zróbmy próbną grę. Załóz temat, wyjaśnij zasady i niech się dzieję wola.. forum |
|
|
|
|
Stary Ramol
Kumpel
Bananów: 12 Wiek: -1307 Dołączył: 14 Lut 2014 Posty: 276
|
Wysłany: 2014-08-28, 14:13
|
|
|
Nie da się zagłosować |
|
|
|
|
The man
|
Wysłany: 2014-08-28, 16:11
|
|
|
Stary Ramol napisał/a: | Nie da się zagłosować |
Bo starym ramolom zabieramy dowody żeby nie głosowały |
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-08-28, 16:29
|
|
|
W nagrode w tej grze moglaby byc jakas smieszna ranga na te dwa tygodnie, np. 'Bananowy' albo cos, i obciachowy oczojebny zolty kolor nicka :P |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
|
Wysłany: 2014-08-29, 11:52
|
|
|
The man, zrobię tak, ale zaczniemy spokojnie od 1 września. Zresztą, co minutę nowy pomysł przychodzi mi do głowy i każdy z nich muszę jakoś zaaplikować do tej zabawy, poskładać puzzelki. Ale spoko, będzie od poniedziałku. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
borcejn
|
Wysłany: 2014-08-29, 23:25
|
|
|
Informuję, że otrzymałem zasady gry i odesłałem pomysłodawczyni zredagowaną wersję.
Do ustalenia pozostaje kolor Szambelana.
Mogę zrobić dodatkowe pole w profilu - coś w rodzaju "pomógł". Będzie zliczało punkty. ;)
Od teraz, jeden z moderatorów będzie nadawał Szambelana, a drugi Strumieniowicza - możecie wybrać |
|
|
Fajtula
Seo kameleo
|
Wysłany: 2014-09-01, 11:58
|
|
|
Borcejn napisał/a: | Mogę zrobić dodatkowe pole w profilu - coś w rodzaju "pomógł". Będzie zliczało punkty. ;) |
Super pomysł, jestem za. Nie tylko nagrodą będzie kolorek na tydzień, ale jeszcze zliczanie zadań pod profilem i jakieś przywileje z tego tytułu.
Tylko tak szczerze, czemu Szambelan jest różowy? Przecież Indya zaproponowała żółto - oczojebny i ja w pełni ją popieram. Standardowy odcień: #FFFF00 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
| |