Robin Williams nie żyje |
Autor |
Wiadomość |
V
Wiarygodny
Bananów: 9 Dołączył: 14 Maj 2014 Posty: 194
|
Wysłany: 2014-08-12, 17:33 Robin Williams nie żyje
|
|
|
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-28749702
Szok i niedowierzanie?
Ile razy można wałkować to samo.
Teraz jest mi po prostu smutno.
|
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-08-12, 21:09
|
|
|
Umarł. No cóż. Ja tam nie czuję związku emocjonalnego z aktorami. Jeśli patrzeć na stan (nie)polskich mediów, to ze śmierci tego człowieka uczynią najważniejsze wydarzenie miesiąca. A spoglądając na jakość (nie)polskiej polityki, prezydent (nie) hrabia Komorowski ogłosi trzydniową żałobę narodową. A może nie?
Bóg mu odpuści, skoro był niepoczytalny. |
|
|
|
The man
Starszy Kumpel Ecr. l'inf.
Bananów: 12 Wiek: 5099457 Dołączył: 06 Mar 2014 Posty: 395
|
Wysłany: 2014-08-12, 21:19
|
|
|
A mnie rano przeszył szok i niedowierzanie, nie miałem pojęcia nawet ,że ten aktor miał takie problemy osobiste. I chyba to się ceni najbardziej w komikach ,że mimo dramatów osobistych potrafią świetnie kreować swoje postacie. Co do samej śmierci straszny żal, bo bardzo ceniłem i lubiłem aktora , poczułem taką pustkę jak po śmierci jakiegoś kolegi z podstawówki czy coś w ten deseń. No straszna szkoda. |
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-08-13, 10:20
|
|
|
Śmierć aktora od śmierci zwyczajnego człowieka różni się tym, że aktor pozostawia po sobie dzieła swojego życia, które doceniają miliony, a zwyczajni ludzie odchodzą codziennie, a cały świat nie ma o tym zielonego pojęcia. Nie zostawiają po sobie nic, z czego ludzkość mogłaby być dumna, no chyba, że cenne są dla nas brudne gary i bielizna sprzed tygodnia. Williams już z pewnością pokazał to co miał do pokazania, przeżył swoją sławę, zarobił też nie byle co, żeby dzieciom zostawić w spadku. Z pewnością odszedł niezapomniany, ludzie pamiętali o nim przed śmiercią i pamiętać będą długo po.
Pamiętam, że polubiłam go za Człowieka przyszłości, potem widziałam Panią Doubtfire i Bezsenność. Noc w muzeum i Jumanji podbiło moje serce. W ramach godnego pożegnania tego aktora, pomyślałam, że obejrzę do kolekcji Stowarzyszenie Umarłych Poetów z '89 i Kamerdynera z tamtego roku.
To wszystko. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
unreal
Koneser
Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-08-13, 10:44
|
|
|
Mnie to poruszyło i podobnie, jak The man, nie dowierzałam. Mimo, że to obcy dla mnie facet, to przykro strasznie i żal, świetny aktor. Życie to jednak jest smutne. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
|
Epilogowa
Przyjęty Skrzypek na dachu.
Bananów: 2 Wiek: 55 Dołączyła: 16 Mar 2014 Posty: 84
|
Wysłany: 2014-08-13, 11:57
|
|
|
The man napisał/a: | A mnie rano przeszył szok i niedowierzanie, nie miałem pojęcia nawet ,że ten aktor miał takie problemy osobiste. I chyba to się ceni najbardziej w komikach ,że mimo dramatów osobistych potrafią świetnie kreować swoje postacie. |
Dokładnie tak. Jestem pełna podziwu... Prawdziwy zawodowiec, naprawdę. Lubiłam bardzo filmy z tym aktorem, na pewno mógłby zagrać wiele wspaniałych ról, bo przecież miał dopiero 63 lata. Szkoda, naprawdę posmutniałam, kiedy wstałam rano i zobaczyłam na Onecie informację, że nie żyje... |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-08-13, 13:10
|
|
|
Uwielbiałam jego filmy, zwłaszcza wspomniane wyżej Jumanji, sama nie wiem ile razy to oglądałam...
Fajtula napisał/a: | Śmierć aktora od śmierci zwyczajnego człowieka różni się tym, że aktor pozostawia po sobie dzieła swojego życia, które doceniają miliony, a zwyczajni ludzie odchodzą codziennie, a cały świat nie ma o tym zielonego pojęcia. |
Aktor żyje też pod większą presją. Do osobistych problemów dochodzą również te, żeby utrzymać to dla siebie, nie dać materiału fotoreporterom. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
V
Wiarygodny
Bananów: 9 Dołączył: 14 Maj 2014 Posty: 194
|
Wysłany: 2014-08-13, 18:30
|
|
|
Widzę, że niewielu z was przeczytało bardzo ważną treść, chyba, ze coś mi umknęło i nie jest to w ogóle istotne.
On nie umarł tak po prostu, on sam siebie zabił, skończył swój żywot, popełnił samobójstwo... |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-08-14, 13:33
|
|
|
Bo miał problemy, nie umiał sobie z nim poradzić i jednocześnie tego ukrywać. Ktoś wiedział o tym, że ma problemy z narkotykami czy finansowe? Wątpię. A w tym świecie to kosztuje dużo więcej wysiłku, niż ukrycie problemów przed np. wredną sąsiadką.
Nie mnie go oceniać, zwłaszcza, że wielu ludzi popełnia samobójstwa z mniej poważnych przyczyn niż on. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
cjelzurr
Junior sędziwy ten
Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2014-08-15, 09:21
|
|
|
Zdziwiłem się na wieść o tym, i z grubsza tyle. Wyrosłem z jego ról komediowych, nie oglądałem wielu filmów, których grał poważniejsze role. Może nadrobię. |
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
|
madziex
Przybysz
|
Wysłany: 2015-03-08, 11:28
|
|
|
aniulek napisał/a: | Bo miał problemy, nie umiał sobie z nim poradzić i jednocześnie tego ukrywać. Ktoś wiedział o tym, że ma problemy z narkotykami czy finansowe? Wątpię. |
Wszyscy wiedzieli, przecież pisano o tym w gazetach. On nie popełnił samobójstwa dlatego, że ćpał i że się wydało, tylko dlatego, że cierpiał na depresję. Ta choroba robi z ludźmi właśnie takie rzeczy... |
|
|
|
|
xonea
Przybysz
|
Wysłany: 2015-03-11, 13:46
|
|
|
Może teraz ludzie spojrzą na depresję trochę inaczej, może zrozumieją, że to poważna choroba psychiczna, a nie smuteczek z powodu złamanego paznokcia. |
|
|
|
|
ssuw
Osadnik
|
Wysłany: 2015-07-15, 11:13
|
|
|
To pokazuje, że szczęście nie leży w pieniądzach... |
|
|
|
|
ajsztan007
Indywiduum
|
Wysłany: 2015-08-15, 14:30 Ostani film z Robinem Wiliamsem
|
|
|
Jakie jest najnowszy film z Robinem Wiliamsem który został lub zostanie pokazany po śmierci aktora? |
|
|
|
|
cjelzurr
Junior sędziwy ten
Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2015-08-16, 16:01
|
|
|
ajsztan007
http://www.filmweb.pl/fil...wca-2014-680478
Ten film ma niejasny status: http://www.filmweb.pl/fil...nce-2014-406287
Na drugi użyj google'a, masz wbudowanego w firefoxie. Jeśli nie umiesz, wciśnij F1. |
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
|
|