=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wygląda Cout.pl u Naszych Userów? Tryb osobliwości.
Autor Wiadomość
borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2014-05-23, 15:17   Jak wygląda Cout.pl u Naszych Userów? Tryb osobliwości.

Hej,

Chciałbym Was prosić o zrzuty ekranów głównej strony forum.
Jeśli korzystacie z urządzeń mobilnych, to też o taki zrzut proszę.
(może być zdjęcie aparatem - jakość nieistotna).

-----------------------------------------------------------------------------------------
Coraz mniej użytkowników PC korzysta z niskich (poniżej 1024x768) rozdzielczości. Jednak część osób łączy się z nami za pomocą urządzeń przenośnych, których ekrany bywają mniejsze. Dlatego są udogodnienia:

- jeśli ktoś korzysta z ekranów o niskiej rozdzielczości, dopasowywanie strony jest przerywane. Dzięki temu forum przestaje się "kurczyć" (obcinane są białe marginesy).
- w przypadku, gdy ktoś ma bardzo dużą rozdzielczość, forum jest "centrowane" i dzięki temu nie rozciąga się w nieskończoność
(jeśli jesteś ciekawy, jak to działa, możesz przytrzymać CTRL i pokręcić kółeczkiem myszki).

Zatem jest to bardzo wygodne i profesjonalne, gdyż, niezależnie od rozdzielczości, obsługa forum jest wygodna. Pojawia się jednak szkopuł związany z tzw. trybem osobliwości. Przeglądarka IE inaczej interpretuje w tym trybie fragment kodu, w skutek czego logo przesuwa się trochę w prawo.

STRASZNE, CO NIE?!
Oczywiście pomyślicie, że jestem szajbnięty (a bo to pierwszy raz?)

Jednak może być, że nie tylko IE ma problem. Wówczas spróbuję dostosować silnik do wymogów HTML 4.01 Strict DTD (co jest niemożliwe, ale UTF-8 było bardziej niemożliwe, a się udało). Wasze zrzuty / zdjęcia pomogą mi podjąć decyzję, czy i co robić. Temat będzie otwarty cały czas na wszelkie (nawet drobne) problemy z wyglądem jakichś elementów.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Bananów: 32
Wysłany: 2014-05-23, 15:41   

Płoszę bałdzo,

kurwoskrypt najlepszy.png
Plik ściągnięto 72 raz(y) 122.27 KB

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-05-23, 15:44   

Ja mam tak samo jak jelczur :)

unreal 
Koneser

Bananów: 21
Wysłany: 2014-05-23, 15:47   

Ja też, ale bez przekleństw. :crazy:

pi 
Koneser
czekoladożerca

Bananów: 14
Wysłany: 2014-05-23, 16:03   

Mam tak samo jak poprzednicy.

Fajtula 
Seo kameleo

Wysłany: 2014-05-23, 16:08   

A ja nie. Nawet po zalogowaniu jest taka sama odległość.

nie.png
Plik ściągnięto 42 raz(y) 109.13 KB

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-05-23, 16:12   

cjelzurr, sprawdź, czy nie masz kurzu w obudowie i czy otwory wentylacyjne znajdują się minimum 10 cm od ściany. Tak mnie uczyli, że wtedy kultura pracy komputera jest większa. :crazy:

Fajtula, to jest właśnie to udogodnienie. Masz mały ekran, więc forum się dostosowuje - wszystko gra.

Gdyby ktoś miał jeszcze tablet / smartfon czy coś tam, to też bardzo pomoże.

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-05-23, 17:01   

Z mojej nokii smartfon jak ze mnie długonoga brunetka, ale co mi tam. :crazy:
Jak się zaloguje i wejdzie w konkretny wątek, to zdecydowanie lepiej jest, można sobie odpowiednio powiększyć, nie ma problemu z korzystaniem. Tylko nie można zaznaczać cytatu, dlatego rzadko korzystam.

A, i wybaczcie te jakby zniekształcenia, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby wymienić lekko przetartą folię i tak to na zdjęciu wyszło.

Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37
Wysłany: 2014-05-23, 18:44   

Nie umiem zrobić nierozmazanego zdjęcia :evil:

10259703_765095766863309_1193759458555707658_n.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 69.25 KB

Devonne 
Przyjęty
hello, Death.

Bananów: 1
Wysłany: 2014-05-23, 19:29   

Podobnie do Fajtuli. :)

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-05-23, 22:31   

Amb, o, to właśnie ten błąd! Logo źle się pozycjonuje i spycha "grupy" linijkę niżej.
Niby nic poważnego, ale drażni! Jeśli uda mi się naprawić, poproszę Cię, żebyś jeszcze raz odpaliła.

U aniulek, szerokość (jeśli to Nokia 5800) ma w tej pozycji 360 pikseli, podczas gdy samo logo ma 392 piksele (dlatego zostało "wypchnięte"). Mimo wszystko nie wleciało do środka! Czyli mobilna Opera daje radę.

No nic, będę kombinował na poligonie, żeby toper i forum były w jednej tabeli.
Oczywiście zrzutów i opinii nigdy nie jest za dużo.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Wysłany: 2014-05-23, 22:47   

Borcejn napisał/a:
cjelzurr, sprawdź, czy nie masz kurzu w obudowie i czy otwory wentylacyjne znajdują się minimum 10 cm od ściany. Tak mnie uczyli, że wtedy kultura pracy komputera jest większa. :crazy:

W laptopie? xD

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Amb

Wysłany: 2014-05-24, 00:15   

Borcejn, zluzuj majty, gdybyś mi nie powiedział, to bym nie zauważyła :-DD

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-05-24, 01:04   

Tak. To, że Internet Explorer oraz pokrewne przeglądarki nie rozumieją min-width wychodzi w Twoim przypadku na dobre, bo forum się jeszcze mocniej "ściska".

Wiem, że to żaden problem, nikomu nie przeszkadza i śmierdzę zgniłym serem. Zresztą, większości for w ogóle nie da się "w miarę" wygodnie przeglądać w telefonach, bo mają stałą szerokość - jesteśmy krok przed nimi. 8-) No ale chcę wiedzieć, jak to okiełznać, choćby dla własnego komfortu psychicznego. Skonsultuję się na forach i z jednym kolegą, który kocha tabelki HTML i wie o nich bardzo dużo, bo robił na zaliczenie i wygrał konkurs. :crazy:

[ Dodano: 2014-05-24, 02:07 ]
cjelzurr, sorry. W takim razie "odśwież windowsa" albo "usuń zbędne aplikacje". Pozdrawiam - ekspert KŚ.

[ Dodano: 2014-05-24, 02:08 ]
Byłbym zapomniał. Upewnij się, że masz najnowszą wersję przeglądarki, inaczej Twój komputer będzie infekowany groźnymi trojans (trojany) i time bomb (bomby zegarowe) które mogą zniszczyć twój komputer lub doprowadzić do jego uszkodzenia logicznego i sprzętowego.

Sprawdź pod lupą czy nie masz takiego czegoś:

jeśli tak, sprawdź w instrukcji do biosu dołączonej przez producenta, jak włączyć hasło, które zabroni niepożądanym osobom mieć dostęp do twojego personal computer

Amb

Wysłany: 2014-05-24, 12:26   

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że guzik mi po ściśniętym forum, skoro żeby coś przeczytać muszę sobie i tak powiększyć.

Odpowiedz do tematu