Bodies Revealed |
Autor |
Wiadomość |
aniulek

Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-05-30, 12:42 Bodies Revealed
|
|
|
Nie wiem, czy mamy tu kogoś z Warszawy, no ale.
Cytat: | Wystawa BODIES REVEALED jest największą i najbardziej szczegółową wystawą, jaka odbyła się do tej pory w Polsce (...) proponuje odwiedzającym szczegółową trójwymiarową podróż w głąb tych układów - od skóry, przez kości, aż do narządów wewnętrznych, od czaszki aż po koniuszki palców stóp. Każdy odwiedzający będzie zdumiony złożonością, a jednocześnie kruchością ludzkiego ciała. Dzięki zdobytym informacjom będziesz zachowywać się wobec swojego ciała tak, aby wspierać jego zdrowie i prawidłowy rozwój. |
Nawet galeria jest
tutaj.
Poszlibyście, gdyby była taka okazja? Uważacie, że ludzkie ciała powinny być tak wystawiane jako eksponaty? |
|
|
|
 |
Indya
malagueña salerosa

Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-05-30, 15:09
|
|
|
Galerii nie oglądam bo pewnie jest nie na moje nerwy.
Czy tam są normalnie ciała spreparowane wystawione jako eksponaty?
Jeśli tak to jeden wielki wymiot, ludzie mają naprawdę nie po kolei pod kopułą. |
|
|
|
 |
aniulek

|
Wysłany: 2014-05-30, 15:56
|
|
|
Galerii też nie widziałam, bo jakoś mi się słabo zrobiło po samym tym, które wyskakuje na głównej i nie idzie go wyłączyć. Dlatego dałam link, a nie zdjęcia do posta.
Na podstawie dłuższego opisu i tego jednego zdjęcia stwierdzam, że tak. Ludzkie ciała wymoczone w różnych chemikaliach tak, że można pooglądać wszystkie mięśnie na szkielecie itp...
Już pomijając to, że bilet na oglądanie tego 50 zł kosztuje, to za nic bym nie poszła. Niedobrze mi i tyle. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
 |
powidlo
Junior sędziwy

Bananów: 24 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Lut 2014 Posty: 1282
|
Wysłany: 2014-05-30, 20:48
|
|
|
Tylko 50 zl.? Dosc tanio jak na takie przedsiewziecie. Jest to jakis chory rodzaj sztuki ktory probuje si wybic jako zdrowy realizm, mysle ze normy jjeszcze nie dzisiejsze i nie mi to oceniac czy to dobrze czy zle. Mysle, ze moglabym sie skusic. |
_________________ arytmia uczuć |
|
|
|
 |
unreal
Koneser

Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-05-30, 21:41
|
|
|
Świetne, chętnie bym się na coś takiego wybrała. aniulek napisał/a: | Uważacie, że ludzkie ciała powinny być tak wystawiane jako eksponaty? | Dlaczego nie? Przynajmniej się na coś przydadzą, człowiek może sobie popatrzeć, jak naprawdę wygląda w środku. Mnie się podoba. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
 |
Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2014-05-30, 23:01
|
|
|
Przejrzałam galerię i szczerze mówiąc nie widzę tam nic szczególnego. Nie rozumiem w jaki sposób ludzkie szczątki mają sprawić, że zacznę bardziej wspierać zdrowie i rozwój swojego ciała. |
|
|
|
 |
unreal
Koneser

Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-05-31, 11:28
|
|
|
Amb, może chodzi o to, że jak nie będziesz o siebie dbać, to Twoje ciało nigdy nie będzie się nadawało na tego typu wystawy, nie wierzę, że o tym nie marzysz. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
 |
aniulek

|
Wysłany: 2014-05-31, 12:24
|
|
|
powidlo napisał/a: | Tylko 50 zl.? Dosc tanio jak na takie przedsiewziecie. |
Chyba wolałabym sobie nawet dołożyć i kupić jakiś porządny atlas anatomiczny niż pójść na taką wystawę. ;o
Rozumiem ideę oddawania ciał uczelniom medycznym, w końcu lekarze muszą się na czymś uczyć, ale gdyby mnie chcieli wystawić w czymś takim to bym straszyła na tej wystawie. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
 |
Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2014-05-31, 14:02
|
|
|
unreal napisał/a: | Amb, może chodzi o to, że jak nie będziesz o siebie dbać, to Twoje ciało nigdy nie będzie się nadawało na tego typu wystawy, nie wierzę, że o tym nie marzysz. | A wiesz co? Oglądając to pomyślałam, że byłabym w stanie się podarować na takie cele, ale nie wpadłam na to, że mogliby mnie nie chcieć! |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
 |
powidlo
Junior sędziwy

Bananów: 24 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Lut 2014 Posty: 1282
|
Wysłany: 2014-05-31, 16:07
|
|
|
aniulek, nie oceniam tego w kategoriach okazji ktora musze wykorzystac, ale zdziwilo mnie to, bo kontrowersyjne projekty przewaznie kosztuja znacznie wiecej.
tez mi tak srednio cel gra z ta wystawa, moim zdaniem im pomyslu braklo to stwierdzli, ze promocja i orofilaktyka zdrowotna przejdzie tak czy inaczej |
_________________ arytmia uczuć |
|
|
|
 |
cjelzurr
Junior sędziwy ten

Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2014-06-02, 10:20
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=mmzSJX-mA2g
Szczerze mówiąc, to czemu nie? Nie popatrzyłbym sobie na organy wewnętrzne, słabo mi się robi na takie widoki.
Amb napisał/a: | unreal napisał/a: | Amb, może chodzi o to, że jak nie będziesz o siebie dbać, to Twoje ciało nigdy nie będzie się nadawało na tego typu wystawy, nie wierzę, że o tym nie marzysz. | A wiesz co? Oglądając to pomyślałam, że byłabym w stanie się podarować na takie cele, ale nie wpadłam na to, że mogliby mnie nie chcieć! |
Zróbmy sobie galerię cudaków!
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
|
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
 |
Fajtula
Seo kameleo

Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-06-04, 10:53
|
|
|
unreal napisał/a: | Świetne, chętnie bym się na coś takiego wybrała. |
Dziwne, że nie słyszałaś. Pół roku temu dymili o tym w Katowicach i Krk aż do zrzygania.
Dostałam propozycję zobaczenia wystawy, jednak odmówiłam. Znam już siebie na tyle, żeby po plakacie wywnioskować, że nie wyjdę stamtąd normalna, więc po co się męczyć? Jak to się mówi zawsze to coś nowego, tylko nie wiem czy to nowe ukierunkowane jest w dobrą stronę. Ucieszyłabym się gdyby proponowali mi wirtualny lot w kosmos albo zaprosili do wyczepistego parku rozrywki, a nie na oglądanie wypucowanych zwłok. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
 |
Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel

Bananów: 9 Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 390
|
Wysłany: 2014-06-04, 11:10
|
|
|
Cytat: | Nie wiem, czy mamy tu kogoś z Warszawy, no ale | ja
Ale takie rzeczy mnie nie kręcą. Już od dawan o tym trąbili, sporo reklam. Chociaż dopiero teraz dowiedziałam się o co chodzi |
|
|
|
 |
|