=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Rosja nie umie w metal
Autor Wiadomość
cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Bananów: 32
Wysłany: 2014-05-22, 14:38   Rosja nie umie w metal

Za fanpage'em Behemotha:

Cytat:
zostaliśmy zatrzymani przez służby imigracyjne pod pretekstem złych wiz. Kiedy powiedziałem, ze nie ruszymy sie z klubu bez obecności kogos z polskiej ambasady zagrozili ze wywiozą nas siła. Zabrali nas busem w towarzystwie ok 10 funkcjonariuszy do gmachu FMS (federal migration service). Próbowaliśmy sie dodzwonić do polskiej ambasady w ekaterinburgu ale nikt nie odbiera. Jeśli można prosze skopiować ta wiadomość i podzielić sie nia wszędzie gdzie sie da. Teraz czeka nas pewnie wielogodzinne przesłuchanie. Koncert sie na pewno nie odbędzie. Teraz juz tylko chcemy spokojnie wrócić do hotelu i w dalszej kolejności do Polski... Głowa tego muru nie rozbijemy. Pozdr. Nergal

Nie lubię ich muzyki i nie trawię Nergala, ale każdy wie coś więcej na temat Rosji domyśli się, że wizy to tylko pretekst. Wg najświeższych doniesień prawdopodobnie zostaną deportowani. Zastanawiam się czy to ma być kolejna z szykan pomyślana na całą Polskę, czy po prostu postanowili się pobawić gdy zobaczyli Polaków. Wcześniej jeden z ich koncertów gdzieś przy Uralu został odwołany ze względu na protesty cerkwi.

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37
Wysłany: 2014-05-22, 14:56   

Tylko czemu ich tam wywiało? Ponoć trasa koncertowa miała zawitać jeszcze do Mińska i Kijowa. Oni chyba szukają wrażeń.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Wysłany: 2014-05-22, 15:32   

Amb,

Takie zespoły są zapraszane przez organizatorów. W Kijowie koncert już odwołali ;P Do tego tereny dawnego ZSRR, a nawet jakieś Indie to teraz nowe tereny dla światowego przemysłu rozrywki i żyła złota, zespoły jadące w trasę po Rosji mają zaplanowane po 10-12 koncertów i to daleko od Moskwy, nawet i do Kazachstanu.

+ z rana zapadła decyzja o deportacji, mają też zakaz wjazdu do Rosji na pięć lat.

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Fajtula 
Seo kameleo

Wysłany: 2014-05-22, 15:44   

Ruscy to potrafią.

Jeżeli zostali zaproszeni przez organizatorów to dlaczego teraz zostają deportowani? Przecież władze wiedzą kto do nich przyjedzie, na jaki koncert i kiedy to po co tak? Przecież to nielogiczne, choć może dla nich zabawne - zwabić Polaka i na wejściu kopnąć go w rzyć.
Właściwie to zespoły dostają odszkodowanie za odwołane koncerty przez organizatorów? Muszą przecież dostać jakieś drobne za dojazd do państwa, w którym jest impreza, inaczej byłoby to dla nich nieopłacalne.

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2014-05-22, 17:05   

Ojej, biedni artyści - sataniści, bo się popłaczę. W Polsce chcieli tylko potwierdzenia (tylko POTWIERDZENIA), że darcie Biblii jest przestępstwem. W Rosji? No cóż, oni mają własne sposoby rozwiązywania problemów. Swołocz! Ale jeśli faktycznie trzymali ich kilka godzin w pokojach wysmarowanych kałem i nic poza tym, to mogę powiedzieć tylko: trafił swój do swoich. Mieli przedsionek piekła, haha. :P

[ Dodano: 2014-05-22, 18:06 ]
cjelzurr napisał/a:
Zastanawiam się czy to ma być kolejna z szykan pomyślana na całą Polskę
Żadna szykana, co ma Nergal z Polską wspólnego? Pomyśl. :P

Afterlife 
Wiarygodny
foREVer

Bananów: 4
Wysłany: 2014-05-22, 17:27   

Sytuacja jest związana tylko i wyłącznie z tym, że menadżer Behemotha jest idiotą. Załatwił im wizy turystyczne zamiast pracowniczych tak więc będąc na trasie koncertowej - jednocześnie zarabiając pieniądze, technicznie rzecz biorąc łamali prawo. Co prawda nieświadomie ale łamali. Z tego co wiem skończyło się na deportacji do Polski, oraz karze pieniężnej w wysokości 2000 rubli(coś koło 160 zł) - czyli nie jakoś dramatycznie. Dodam, że sam zespół lubię, darzę sympatia także samego Nergala i jestem zadowolona, że potoczyło się to tak, a nie inaczej. Dobrze, że wracają do kraju cali i przede wszystkim żywi. Szkoda tylko, że noc spędzili w rosyjskich więziennych warunkach, ale jest z Nimi w porządku.
"Podnieś głowę i posmakuj odwagi. Upadek ze zaszczytów, przeklęty rycerz. Przyszedłem tu by cię zabić. Nie odejdę dopóki nie umrzesz. Morderstwo zrodzone z zemsty. Zamknąłem oczy moich braci dziś wieczorem..."

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Wysłany: 2014-05-23, 15:38   

Borcejn napisał/a:
Żadna szykana,

NO NIE WMÓWISZ MI ŻE ROSYJSKI URZĘDAS RAZ ZROBIŁ COŚ JAK NALEŻY

Fajtula napisał/a:

Właściwie to zespoły dostają odszkodowanie za odwołane koncerty przez organizatorów? Muszą przecież dostać jakieś drobne za dojazd do państwa, w którym jest impreza, inaczej byłoby to dla nich nieopłacalne.

Takie przedsięwzięcie zapewne jest ubezpieczone, ale nie będę zgadywać czy umowa przewiduje problemy z wizami.

Indya napisał/a:

Amb napisał/a:

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-05-23, 15:58   

cjelzurr napisał/a:
NO NIE WMÓWISZ MI ŻE ROSYJSKI URZĘDAS RAZ ZROBIŁ COŚ JAK NALEŻY
No. Wmówię. Rosja, przynajmniej w 50% prawosławni, co sobie Nergal myślał? Że wpływy Gazety Wyborczej sięgają tak daleko? Niech sobie zaplanuje teraz trasę koncertową w Libanie i podrze Koran - haha. Biedny Nergal, zła Polska, zacofana, nietolerancyjna, mohery, ta... wyjechał z Polski, dostał wpierdol i teraz płacze.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Wysłany: 2014-05-23, 22:42   

Przynajmniej:
Kod:
 Według różnych badań 53–73% obywateli Rosji to chrześcijanie (51-71% prawosławni, 1-2% katolicy, 1% protestanci), 6-15% to muzułmanie. Wyznawcy innych religii stanowią mniej niż 1% populacji. Liczba ateistów, agnostyków wynosi 24-48%

Kod:
Liczba praktykujących prawosławnych jest stosunkowo niska i wynosi 15-20%

Kurczę blade, ja się na tym znam! Religię obraża tam ktoś, kto nie pasuje władzy, i nie byłby to nawet byle jaki zespół z Europy Zachodniej czy USA, bo przestrzegają wolności słowa i religii.

Indya napisał/a:

Amb napisał/a:

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-05-24, 08:47   

Tak Jelczurr, wierzmy Wikipedii i w rozstrzał 20 p.p., to daleko zajedziemy. :crazy: Połowa ateistów (chcieliby) albo ¼, jasne. Z dupy takie wyniki.

http://www.pch24.pl/rosni...ow,20126,i.html

Ja nie wyrokuję, ale jestem głęboko przekonany, że oberwało mu się - powiedzmy delikatnie - za postawę wobec religii. I tylko tyle. Czyżby teraz rodziły się jakieś teorie spiskowe? :crazy:

powidlo 
Junior sędziwy

Bananów: 24
Wysłany: 2014-05-24, 14:28   

No organizacja nie pykla, a jak mozna bylo sie doczepic i jeszcze mandacik to dlaczego nie :crazy:

Co do Rosjan, to ostatni co ktoregos spotykam to muzulmanin, wiec wiecie :crazy:

Andrus
Osadnik

Bananów: 2
Wysłany: 2014-05-24, 20:04   

http://www.kki.pl/piojar/...unizm/kom1.html

Rosjanie teraz dużo publikują odkłamanej historii, znają zainstalowaną u nas agenturę u władzy więc nie ma im się co dziwić. Polak łyka wszystko co pisze Aaadaś jak młody pelikan. Propagandowa nagonka na Słowian zza Buga jest inspirowana przez potomków zamachu stanu w 1917 r w Rosji.

powidlo 
Junior sędziwy

Bananów: 24
Wysłany: 2014-05-25, 10:01   

Czyli generalnie Nergal sobie popijal herbatke a ktos robil nas w jajo czy cos masz na mysli? :crazy:

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Wysłany: 2014-05-25, 18:41   

Dla Borcka :crazy:

Indya napisał/a:

Amb napisał/a:

Odpowiedz do tematu