Ogłoszenie | Putin do łagru MUREM ZA UKRAINĄ!
|
Ulotki reklamowe |
Autor |
Wiadomość |
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-05-18, 22:52 Ulotki reklamowe
|
|
|
Ciężko to nazwać pasją ale robiłam trochę tego typu ulotek w ramach pracy, głównie dla firmy mojego ukochanego ale i jakieś zrobiłam hostelom w moim mieście i samej sobie reklamując swoją "działalność". Pochwalę się kilkoma i byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście mogli powiedzieć mi co sądzicie, co byście zmienili, poprawili, które są fajne a które nie za bardzo. Będę jeszcze tworzyła więc każdy komentarz jest na wagę złota.
1.
2.
3.
4. A tutaj moja najnowsza praca, w nieco innym stylu. Jest to narazie prototyp, dlatego "Lorem ipsum" i jedynie prototyp mapy.
https://www.dropbox.com/s...ketourflyer.psd |
|
|
|
|
Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel
Bananów: 9 Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 390
|
Wysłany: 2014-05-19, 09:45
|
|
|
Z tych ulotek pierwsza jest najbardziej przejrzysta. Trzecia za bardzo naćkana, a myślę, że najważniejsze informacje powinny rzucać się w oczy.
Czwarta trochę mdła. |
|
|
|
|
Bonda
Kumpel Kla wróciła !
Bananów: 12 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Maj 2014 Posty: 297
|
Wysłany: 2014-05-19, 11:04
|
|
|
Bardzo fajne, mój faworyt to ulotka nr 2. Od dawna się tak bawisz ? Długo czasu się tego uczyłaś ? Też bym chciała robić takie grafiki, bardzo przydałoby mi się to do pracy ;) |
_________________ Karma działa następująco:
Akcja - reakcja.
Zbierzesz to, co posiałeś.
Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś. |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-05-19, 12:10
|
|
|
pierwsze dwie są świetne, a na trójce trochę za dużo na raz.
Ale zazdroszczę umiejętności! :) |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
|
Wysłany: 2014-05-19, 12:17
|
|
|
Dzięki. Trójka to był akurat plakat, który drukowaliśmy w formacie A2, więc nie było to aż tak bardzo skondensowane :P
Z czwartej nie jestem za bardzo zadowolona, próbowałam zrobić coś w nieco innym stylu niż pozostałe, może jak będzie tekst, mapa i inne pierdoły, to lepiej to będzie wyglądało.
Bonda, tak naprawdę to nie uczyłam się jakoś specjalnie... wcześniej działałam w Pixii ale chłopak praktycznie zmusił mnie do Photoshopa, więc któregoś dnia zainstalowałam i próbowałam coś stworzyć metodą prób i błędów. Dodawałam teksty i obrazki, bawiłam się efektami, i tak po nitce do kłębka. Przed tymi co tu widzicie były ze dwie nieudane prace, a te są efektem trzeciego podejścia. |
|
|
|
|
Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel
Bananów: 9 Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 390
|
Wysłany: 2014-05-19, 13:09
|
|
|
Indya napisał/a: | Z czwartej nie jestem za bardzo zadowolona, próbowałam zrobić coś w nieco innym stylu niż pozostałe, może jak będzie tekst, mapa i inne pierdoły, to lepiej to będzie wyglądało. | Zmieniłabym przede wszystkim kolory. |
|
|
|
|
DobraWróżka.
Indywiduum
|
Wysłany: 2014-05-19, 13:40
|
|
|
Bardzo fajne, podobają mi się :) |
_________________ - A Ty kto?
- Dobra Wróżka.
- Z siekierą?
- A widzisz, jak Ty mało wiesz o Dobrych Wróżkach? |
|
|
|
|
Amb
Artificial Marvellous Brain
Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2014-05-19, 14:24
|
|
|
Motyw strzałki z rowerów koniecznie musi zostać!
A tak w ogóle, to wszystkie cztery wyglądają bardzo profesjonalnie, gratulacje |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
Bonda
Kumpel Kla wróciła !
Bananów: 12 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Maj 2014 Posty: 297
|
Wysłany: 2014-05-19, 19:04
|
|
|
Indya, no to w takim razie gratuluję, oby tak dalej ;)) i ja chyba muszę się pobawić, z tym, ze ja totalnie chyba nie mam wyobraźni |
_________________ Karma działa następująco:
Akcja - reakcja.
Zbierzesz to, co posiałeś.
Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś. |
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-05-19, 20:39
|
|
|
Chętnie zobaczyłbym coś w rodzimym języku, obcy język zawsze dodaje punkty do profesjonalizmu.:D
Tak czy siak są bardzo dobre, niezbyt przekombinowane. Jedynka do mnie trafia, dwójka - jeśli KONIECZNIE musiałbym się do czegoś przyczepić - to zastąpienie faktury tablicy jednolitym tłem i niedbale wstawiona miska. Ale na te szczegóły po druku nikt uwagi przecież nie zwraca.
Trójka w dużym formacie też jest OK. Brawo! |
|
|
cjelzurr
Junior sędziwy ten
Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2014-05-20, 15:53
|
|
|
Wiem że się czepiam, ale aż się ucieszyłem że ulotki są po angielsku :P Ogólnie spoko, trzecia na propsie; niemniej każdy kto roznosił ulotki wie jak one kończą |
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
|
Wysłany: 2014-05-20, 18:23
|
|
|
Dzięki. Są po angielsku bo dla turystów, na całe szczęście ja ich nie muszę prezentować, więc kamień z serca :D U nas one idą od razu z public relations, zazwyczaj mój facet albo ktoś kto z nim pracuje chodzi po hostelach, zaczepia ludzi i rozmawia. A ulotki leżą sobie na stoliku lub na ścianie wydrukowane w formie plakatu ;)
Bonda napisał/a: | Indya, no to w takim razie gratuluję, oby tak dalej ;)) i ja chyba muszę się pobawić, z tym, ze ja totalnie chyba nie mam wyobraźni |
Myślę, ze na pewno jakbyś popróbowała to zaczęłoby wychodzić. Wyobraźnia to jedno a inspiracje ulotkami już istniejącymi - drugie Wpisujesz hasło podobne do tego co chcesz stworzyć i oglądasz, podglądasz pomysły. Pewnie jak ma się już więcej wprawy to zaczyna się tworzyć z głowy, ale nie sądzę, żeby początkujący tak robili. |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-05-20, 18:41
|
|
|
Indya napisał/a: | Myślę, ze na pewno jakbyś popróbowała to zaczęłoby wychodzić. Wyobraźnia to jedno a inspiracje ulotkami już istniejącymi - drugie Wpisujesz hasło podobne do tego co chcesz stworzyć i oglądasz, podglądasz pomysły. Pewnie jak ma się już więcej wprawy to zaczyna się tworzyć z głowy, ale nie sądzę, żeby początkujący tak robili. |
To prawda, na początku się jakieś tutoriale przerabia, próbuje odtworzyć to, co ktoś już zrobił żeby mieć porównanie, czy jest dobrze, czy jednak powinno wyjść inaczej. Przynajmniej ja tak zawsze robiłam, ale niestety na tym się zatrzymało. Podziwiam tych, którzy tak, jak napisałaś, potrafią z głowy coś takiego stworzyć. :) |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
| |