=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Ulotki reklamowe
Autor Wiadomość
Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-05-18, 22:52   Ulotki reklamowe

Ciężko to nazwać pasją :crazy: ale robiłam trochę tego typu ulotek w ramach pracy, głównie dla firmy mojego ukochanego ale i jakieś zrobiłam hostelom w moim mieście i samej sobie reklamując swoją "działalność". Pochwalę się kilkoma i byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście mogli powiedzieć mi co sądzicie, co byście zmienili, poprawili, które są fajne a które nie za bardzo. Będę jeszcze tworzyła więc każdy komentarz jest na wagę złota.

1.

2.

3.

4. A tutaj moja najnowsza praca, w nieco innym stylu. Jest to narazie prototyp, dlatego "Lorem ipsum" i jedynie prototyp mapy.
https://www.dropbox.com/s...ketourflyer.psd

Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel

Bananów: 9
Wysłany: 2014-05-19, 09:45   

Z tych ulotek pierwsza jest najbardziej przejrzysta. Trzecia za bardzo naćkana, a myślę, że najważniejsze informacje powinny rzucać się w oczy.
Czwarta trochę mdła.

Bonda 
Kumpel
Kla wróciła !

Bananów: 12
Wysłany: 2014-05-19, 11:04   

Bardzo fajne, mój faworyt to ulotka nr 2. Od dawna się tak bawisz ? Długo czasu się tego uczyłaś ? Też bym chciała robić takie grafiki, bardzo przydałoby mi się to do pracy ;)
Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś.

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-05-19, 12:10   

pierwsze dwie są świetne, a na trójce trochę za dużo na raz.
Ale zazdroszczę umiejętności! :)

Indya 
malagueña salerosa

Wysłany: 2014-05-19, 12:17   

Dzięki. Trójka to był akurat plakat, który drukowaliśmy w formacie A2, więc nie było to aż tak bardzo skondensowane :P

Z czwartej nie jestem za bardzo zadowolona, próbowałam zrobić coś w nieco innym stylu niż pozostałe, może jak będzie tekst, mapa i inne pierdoły, to lepiej to będzie wyglądało.

Bonda, tak naprawdę to nie uczyłam się jakoś specjalnie... wcześniej działałam w Pixii ale chłopak praktycznie zmusił mnie do Photoshopa, więc któregoś dnia zainstalowałam i próbowałam coś stworzyć metodą prób i błędów. Dodawałam teksty i obrazki, bawiłam się efektami, i tak po nitce do kłębka. Przed tymi co tu widzicie były ze dwie nieudane prace, a te są efektem trzeciego podejścia.

Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel

Bananów: 9
Wysłany: 2014-05-19, 13:09   

Indya napisał/a:
Z czwartej nie jestem za bardzo zadowolona, próbowałam zrobić coś w nieco innym stylu niż pozostałe, może jak będzie tekst, mapa i inne pierdoły, to lepiej to będzie wyglądało.
Zmieniłabym przede wszystkim kolory.

DobraWróżka.
Indywiduum

Wysłany: 2014-05-19, 13:40   

Bardzo fajne, podobają mi się :)
- A widzisz, jak Ty mało wiesz o Dobrych Wróżkach?

Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37
Wysłany: 2014-05-19, 14:24   

Motyw strzałki z rowerów koniecznie musi zostać!
A tak w ogóle, to wszystkie cztery wyglądają bardzo profesjonalnie, gratulacje :-D

Bonda 
Kumpel
Kla wróciła !

Bananów: 12
Wysłany: 2014-05-19, 19:04   

Indya, no to w takim razie gratuluję, oby tak dalej ;)) i ja chyba muszę się pobawić, z tym, ze ja totalnie chyba nie mam wyobraźni
Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś.

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2014-05-19, 20:39   

Chętnie zobaczyłbym coś w rodzimym języku, obcy język zawsze dodaje punkty do profesjonalizmu.:D
Tak czy siak są bardzo dobre, niezbyt przekombinowane. Jedynka do mnie trafia, dwójka - jeśli KONIECZNIE musiałbym się do czegoś przyczepić - to zastąpienie faktury tablicy jednolitym tłem i niedbale wstawiona miska. Ale na te szczegóły po druku nikt uwagi przecież nie zwraca.
Trójka w dużym formacie też jest OK. Brawo!

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Bananów: 32
Wysłany: 2014-05-20, 15:53   

Wiem że się czepiam, ale aż się ucieszyłem że ulotki są po angielsku :P Ogólnie spoko, trzecia na propsie; niemniej każdy kto roznosił ulotki wie jak one kończą :crazy:

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Indya 
malagueña salerosa

Wysłany: 2014-05-20, 18:23   

Dzięki. Są po angielsku bo dla turystów, na całe szczęście ja ich nie muszę prezentować, więc kamień z serca :D U nas one idą od razu z public relations, zazwyczaj mój facet albo ktoś kto z nim pracuje chodzi po hostelach, zaczepia ludzi i rozmawia. A ulotki leżą sobie na stoliku lub na ścianie wydrukowane w formie plakatu ;)

Bonda napisał/a:
Indya, no to w takim razie gratuluję, oby tak dalej ;)) i ja chyba muszę się pobawić, z tym, ze ja totalnie chyba nie mam wyobraźni

Myślę, ze na pewno jakbyś popróbowała to zaczęłoby wychodzić. Wyobraźnia to jedno a inspiracje ulotkami już istniejącymi - drugie :crazy: Wpisujesz hasło podobne do tego co chcesz stworzyć i oglądasz, podglądasz pomysły. Pewnie jak ma się już więcej wprawy to zaczyna się tworzyć z głowy, ale nie sądzę, żeby początkujący tak robili.

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-05-20, 18:41   

Indya napisał/a:
Myślę, ze na pewno jakbyś popróbowała to zaczęłoby wychodzić. Wyobraźnia to jedno a inspiracje ulotkami już istniejącymi - drugie :crazy: Wpisujesz hasło podobne do tego co chcesz stworzyć i oglądasz, podglądasz pomysły. Pewnie jak ma się już więcej wprawy to zaczyna się tworzyć z głowy, ale nie sądzę, żeby początkujący tak robili.

To prawda, na początku się jakieś tutoriale przerabia, próbuje odtworzyć to, co ktoś już zrobił żeby mieć porównanie, czy jest dobrze, czy jednak powinno wyjść inaczej. Przynajmniej ja tak zawsze robiłam, ale niestety na tym się zatrzymało. Podziwiam tych, którzy tak, jak napisałaś, potrafią z głowy coś takiego stworzyć. :)

Odpowiedz do tematu