=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Enneagram
Autor Wiadomość
pi 
Koneser
czekoladożerca

Bananów: 14
Wysłany: 2014-05-12, 17:06   Enneagram

Słyszeliście o tym? Robiliście ten test? Wynik pokrywa się z tym, jacy jesteście, czy w ogóle nie? Co ogólnie myślicie o tego typu rzeczach? Ma to jakiś sens?

Gdyby ktoś chciał poczytać i zrobić sobie test, to zapraszam tutaj

Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37
Wysłany: 2014-05-13, 09:57   

Nie wiem, jaki to ma sens, bo mojego charakteru to nie zmieni, nie ma tam też wskazówek na to, jak mam się zachowywać w społeczeństwie ani jak walczyć ze swoimi wadami, ale opis generalnie zgadza się chyba w całości.
No i jeszcze to :crazy: :
Enneagram napisał/a:
Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman.

Łał, jak to super być podobnym do takich fajnych ludzi :lol:

Fajtula 
Seo kameleo

Bananów: 32
Wysłany: 2014-05-13, 14:13   

Tak, bawiłam się w to w podstawówce (czyli wcale nie tak dawno). Jedna z rodzaju "jebniętych" przyjaciółeczek nakłaniała mnie do zrobienia sobie takich teścików, a, że wtedy czytałam dużo horoskopów, numerologii i innych pierdół, skusiłam się i na to.
Moją liczbą niezmiennie jest 7. Piszą o tym co doskonale wiem. Sugerują, że mam pierdolca, adhd i najlepiej, jeżeli mi się nie poprawi, powinnam odwiedzić prywatnego psychologa.
Trochę się zgadza, trochę nie, ale wszystko jest z rodzaju prawie, tak jakby strzelali, ale nie byli do końca pewni czy to może się zgadzać.

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2014-05-13, 14:41   

Nie ma to sensu:D Cokolwiek wyjdzie - będzie pasowało. Bo człowiek rozwiązuje test, angażuje się i potem "rzeczywiście!", "no przecież!". Ja przeszedłem do poszczególnych stron bez "ankiety" i śmiało mogę powiedzieć, że jestem milion dwieście trzydzieści cztery tysiące pięćset sześćdziesiąt siedem... i osiemdziesiąt dziewięć. :crazy:

Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel

Bananów: 9
Wysłany: 2014-05-13, 14:44   

1 w 2 :roll:

Coś w tym jest :crazy:
Cytat:
Jedynka ze skrzydłem dwa: 1w2 - "Adwokat"

To skrzydło daje jedynce więcej ciepła i pozytywnych odczuć międzyludzkich. Wysokie standardy i wymagania są nieco stonowane przez bardziej ludzkie oblicze. Jedynka z tym skrzydłem, rozumie i łatwiej wybacza innym za to, że nie spełniają jej oczekiwań. Ciężko pracuje, poświęca swój czas i energię, aby poprawić warunki życia innym.
Gdy jest w stresie, może być bardzo gwałtowna i agresywna. Uważa się za jedyną osobę trzymającą się zasad. Ma przerost autorytatywnych ambicji i jest zarozumiała. Może wygłaszać moralizatorskie kazania lub próbować uderzać w czyjś czuły punkt. Możliwa jest postawa "rób jak Ci mówię, a nie to co Ja robię". W tym co robi i mówi okazuje dużo hipokryzji, ponieważ jest przekonana o swoim wysokim morale, podczas gdy inni nie spełniają jej standardów. Jest też bardzo nie konsekwentna w swoim zachowaniu. Ustala własne reguły, po czym je zmienia w zależności od potrzeby chwili.

Słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda, Hillary Clinton, Sidney Poitier.

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-05-13, 18:50   

Mi wyszło jak Amb. :crazy:
Ale niezbyt się zgadza, w niektórych punktach nie było dla mnie poprawnej odpowiedzi i musiałam dać pół na pół. :roll:
Ale dla Cobaina i Deppa mogę się poświęcić i należeć do tej grupy. :crazy:

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-05-13, 19:00   

Borcejn napisał/a:
Nie ma to sensu:D Cokolwiek wyjdzie - będzie pasowało. Bo człowiek rozwiązuje test, angażuje się i potem "rzeczywiście!", "no przecież!". Ja przeszedłem do poszczególnych stron bez "ankiety" i śmiało mogę powiedzieć, że jestem milion dwieście trzydzieści cztery tysiące pięćset sześćdziesiąt siedem... i osiemdziesiąt dziewięć.

No mi nie pasują opisy wielu numerów, więc chyba nie do końca tak to jest, że wszystko pasuje. Na przykład opis wstawiony przez Monię, to zaprzeczenie mnie... Zasady, pracowitość... w życiu... :P Zresztą nie ma to chyba nic wspólnego z horoskopem bo jest to test opracowany przez psychologów (w sumie im nie daleko do wróżek, więc może po części masz rację :crazy: ). To eksperyment oparty o wiedzę psychologiczną.

Natomiast to co mi wychodzi zawsze i od zawsze:
(nawet teraz myślałam, że coś się zmieni, bo nieco dorosłam i wewnętrznie się zmieniłam a jednak wynik ten sam...)
Siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista"
Cytat:
Gdy jest zdrowa, siódemka ze skrzydłem 8 jest często chojna, towarzyska i wylewna. Ma skłonność do bycia wyjątkowo lojalną wobec przyjaciół, zwłaszcza do tych z podtypem socjalnym. Zagorzale broni tych, na których jej zależy. Może wydawać się głośna i niesforna, choć niektóre 7w8 są bardziej grzeczne i dowcipne. Lubi różne uroczystości, opowieści, kawały, jedzenie, podróże. Generalnie ma silne poczucie własnej wartości i zawsze stara się osiągnąć to czego chce. Ma talent do robienia czegoś z niczegoś. Zazwyczaj dzieli się z innymi tym co ma, chce by wszyscy doceniali jej poczucie obowiązku i szeroki zakres zainteresowań.
Gdy 7w8 jest w stresie, może stać się wymagająca, okazywać samolubną niecierpliwość i narcyzm. Gdy chce coś, to chce tego natychmiast. Agresywna, chce szybko zrobyć pieniądze, materialną pozycję i status. Może domagać się od innych, aby inni mówili jej to sama chce usłyszeć. Często jest perfekcjonistą. Moralizuje innych choć sama jest nieodpowiedzialna. Posiada amnezję na obietnice dawane z potrzeby chwili. Ma szczególną trudność z wiernością małżeńska.

Słynne siódemki ze skrzydłem osiem: Jack Nicholson, Anthony Quinn, Michael Caine, Clark Gable, Barbra Streisand, Joan Collins.

To co pogrubiłam się nie zgadza, a reszta jest w miarę prawdą.

unreal 
Koneser

Bananów: 21
Wysłany: 2014-05-13, 19:38   

Kiedyś zawsze było 4w5 - Indywidualista "Włóczęga", ale pomyślałam, że może przyszła pora na odświeżenie, bo się trochę w moim życiu pozmieniało i wyszło mi teraz 7w8 - Entuzjasta "Realista". Jakkolwiek pierwszy opis sprawdzał się na tamten czas niemal idealnie, tak ten tylko w części. Ale ja lubię takie testy, zawsze mnie ciekawi, co wyjdzie i czy trafi w to, co sama o sobie myślę i czuję. :crazy:

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-05-13, 19:48   

Swoją drogą to myślę, że najlepszy wynik wyszedłby nam, gdyby to ktoś inny zrobił ten test za nas. Często sami siebie nie jesteśmy w stanie obiektywnie ocenić.

pi 
Koneser
czekoladożerca

Bananów: 14
Wysłany: 2014-05-17, 17:20   

Amb, piona, też jestem czwóreczka. 8-)

unreal napisał/a:
Kiedyś zawsze było 4w5 - Indywidualista "Włóczęga", ale pomyślałam, że może przyszła pora na odświeżenie, bo się trochę w moim życiu pozmieniało i wyszło mi teraz 7w8 - Entuzjasta "Realista".
Oho, moją teorię, że ludzie się nie zmieniają, właśnie piorun trafił.

Ja zawsze lubiłam takie testy psychologiczne, trochę mnie fascynowało to, że wystarczy odpowiedzieć na kilka(naście) pytań i można się dowiedzieć, jakim się jest człowiekiem, tak z grubsza przynajmniej. Może to naiwne myślenie, ale uważam, że coś w tych wszystkich testach jest, jakaś... prawda (trochę górnolotnie mi to wyszło, ale cóż), naprawdę. W końcu to nie są przepowiednie jakiejś szalonej wróżki, tylko, jak by nie patrzeć, test ułożony przez specjalistów, nie?
W moim opisie wszystko się zgadza, może jest kilka cech, z którymi niezbyt się identyfikuję, ale to też można zwalić na brak obiektywizmu z mojej strony - mogę spostrzegać siebie trochę inaczej niż ludzie wokół mnie.

Odpowiedz do tematu