Ogłoszenie | Putin do łagru MUREM ZA UKRAINĄ!
|
Enneagram |
Autor |
Wiadomość |
pi
Koneser czekoladożerca
Bananów: 14 Wiek: 55 Dołączyła: 17 Kwi 2014 Posty: 440
|
Wysłany: 2014-05-12, 17:06 Enneagram
|
|
|
Słyszeliście o tym? Robiliście ten test? Wynik pokrywa się z tym, jacy jesteście, czy w ogóle nie? Co ogólnie myślicie o tego typu rzeczach? Ma to jakiś sens?
Gdyby ktoś chciał poczytać i zrobić sobie test, to zapraszam tutaj |
|
|
Amb
Artificial Marvellous Brain
Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2014-05-13, 09:57
|
|
|
Nie wiem, jaki to ma sens, bo mojego charakteru to nie zmieni, nie ma tam też wskazówek na to, jak mam się zachowywać w społeczeństwie ani jak walczyć ze swoimi wadami, ale opis generalnie zgadza się chyba w całości.
No i jeszcze to :
Enneagram napisał/a: | Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman. |
Łał, jak to super być podobnym do takich fajnych ludzi |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-05-13, 14:13
|
|
|
Tak, bawiłam się w to w podstawówce (czyli wcale nie tak dawno). Jedna z rodzaju "jebniętych" przyjaciółeczek nakłaniała mnie do zrobienia sobie takich teścików, a, że wtedy czytałam dużo horoskopów, numerologii i innych pierdół, skusiłam się i na to.
Moją liczbą niezmiennie jest 7. Piszą o tym co doskonale wiem. Sugerują, że mam pierdolca, adhd i najlepiej, jeżeli mi się nie poprawi, powinnam odwiedzić prywatnego psychologa.
Trochę się zgadza, trochę nie, ale wszystko jest z rodzaju prawie, tak jakby strzelali, ale nie byli do końca pewni czy to może się zgadzać. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-05-13, 14:41
|
|
|
Nie ma to sensu:D Cokolwiek wyjdzie - będzie pasowało. Bo człowiek rozwiązuje test, angażuje się i potem "rzeczywiście!", "no przecież!". Ja przeszedłem do poszczególnych stron bez "ankiety" i śmiało mogę powiedzieć, że jestem milion dwieście trzydzieści cztery tysiące pięćset sześćdziesiąt siedem... i osiemdziesiąt dziewięć. |
|
|
Moniazgwiazdka
Starszy Kumpel
Bananów: 9 Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 390
|
Wysłany: 2014-05-13, 14:44
|
|
|
1 w 2
Coś w tym jest
Cytat: | Jedynka ze skrzydłem dwa: 1w2 - "Adwokat"
To skrzydło daje jedynce więcej ciepła i pozytywnych odczuć międzyludzkich. Wysokie standardy i wymagania są nieco stonowane przez bardziej ludzkie oblicze. Jedynka z tym skrzydłem, rozumie i łatwiej wybacza innym za to, że nie spełniają jej oczekiwań. Ciężko pracuje, poświęca swój czas i energię, aby poprawić warunki życia innym.
Gdy jest w stresie, może być bardzo gwałtowna i agresywna. Uważa się za jedyną osobę trzymającą się zasad. Ma przerost autorytatywnych ambicji i jest zarozumiała. Może wygłaszać moralizatorskie kazania lub próbować uderzać w czyjś czuły punkt. Możliwa jest postawa "rób jak Ci mówię, a nie to co Ja robię". W tym co robi i mówi okazuje dużo hipokryzji, ponieważ jest przekonana o swoim wysokim morale, podczas gdy inni nie spełniają jej standardów. Jest też bardzo nie konsekwentna w swoim zachowaniu. Ustala własne reguły, po czym je zmienia w zależności od potrzeby chwili.
Słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda, Hillary Clinton, Sidney Poitier. |
|
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-05-13, 18:50
|
|
|
Mi wyszło jak Amb.
Ale niezbyt się zgadza, w niektórych punktach nie było dla mnie poprawnej odpowiedzi i musiałam dać pół na pół.
Ale dla Cobaina i Deppa mogę się poświęcić i należeć do tej grupy. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-05-13, 19:00
|
|
|
Borcejn napisał/a: | Nie ma to sensu:D Cokolwiek wyjdzie - będzie pasowało. Bo człowiek rozwiązuje test, angażuje się i potem "rzeczywiście!", "no przecież!". Ja przeszedłem do poszczególnych stron bez "ankiety" i śmiało mogę powiedzieć, że jestem milion dwieście trzydzieści cztery tysiące pięćset sześćdziesiąt siedem... i osiemdziesiąt dziewięć. |
No mi nie pasują opisy wielu numerów, więc chyba nie do końca tak to jest, że wszystko pasuje. Na przykład opis wstawiony przez Monię, to zaprzeczenie mnie... Zasady, pracowitość... w życiu... :P Zresztą nie ma to chyba nic wspólnego z horoskopem bo jest to test opracowany przez psychologów (w sumie im nie daleko do wróżek, więc może po części masz rację ). To eksperyment oparty o wiedzę psychologiczną.
Natomiast to co mi wychodzi zawsze i od zawsze:
(nawet teraz myślałam, że coś się zmieni, bo nieco dorosłam i wewnętrznie się zmieniłam a jednak wynik ten sam...)
Siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista"
Cytat: | Gdy jest zdrowa, siódemka ze skrzydłem 8 jest często chojna, towarzyska i wylewna. Ma skłonność do bycia wyjątkowo lojalną wobec przyjaciół, zwłaszcza do tych z podtypem socjalnym. Zagorzale broni tych, na których jej zależy. Może wydawać się głośna i niesforna, choć niektóre 7w8 są bardziej grzeczne i dowcipne. Lubi różne uroczystości, opowieści, kawały, jedzenie, podróże. Generalnie ma silne poczucie własnej wartości i zawsze stara się osiągnąć to czego chce. Ma talent do robienia czegoś z niczegoś. Zazwyczaj dzieli się z innymi tym co ma, chce by wszyscy doceniali jej poczucie obowiązku i szeroki zakres zainteresowań.
Gdy 7w8 jest w stresie, może stać się wymagająca, okazywać samolubną niecierpliwość i narcyzm. Gdy chce coś, to chce tego natychmiast. Agresywna, chce szybko zrobyć pieniądze, materialną pozycję i status. Może domagać się od innych, aby inni mówili jej to sama chce usłyszeć. Często jest perfekcjonistą. Moralizuje innych choć sama jest nieodpowiedzialna. Posiada amnezję na obietnice dawane z potrzeby chwili. Ma szczególną trudność z wiernością małżeńska.
Słynne siódemki ze skrzydłem osiem: Jack Nicholson, Anthony Quinn, Michael Caine, Clark Gable, Barbra Streisand, Joan Collins. |
To co pogrubiłam się nie zgadza, a reszta jest w miarę prawdą. |
|
|
|
|
unreal
Koneser
Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-05-13, 19:38
|
|
|
Kiedyś zawsze było 4w5 - Indywidualista "Włóczęga", ale pomyślałam, że może przyszła pora na odświeżenie, bo się trochę w moim życiu pozmieniało i wyszło mi teraz 7w8 - Entuzjasta "Realista". Jakkolwiek pierwszy opis sprawdzał się na tamten czas niemal idealnie, tak ten tylko w części. Ale ja lubię takie testy, zawsze mnie ciekawi, co wyjdzie i czy trafi w to, co sama o sobie myślę i czuję. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-05-13, 19:48
|
|
|
Swoją drogą to myślę, że najlepszy wynik wyszedłby nam, gdyby to ktoś inny zrobił ten test za nas. Często sami siebie nie jesteśmy w stanie obiektywnie ocenić. |
|
|
|
|
pi
Koneser czekoladożerca
Bananów: 14 Wiek: 55 Dołączyła: 17 Kwi 2014 Posty: 440
|
Wysłany: 2014-05-17, 17:20
|
|
|
Amb, piona, też jestem czwóreczka.
unreal napisał/a: | Kiedyś zawsze było 4w5 - Indywidualista "Włóczęga", ale pomyślałam, że może przyszła pora na odświeżenie, bo się trochę w moim życiu pozmieniało i wyszło mi teraz 7w8 - Entuzjasta "Realista". | Oho, moją teorię, że ludzie się nie zmieniają, właśnie piorun trafił.
Ja zawsze lubiłam takie testy psychologiczne, trochę mnie fascynowało to, że wystarczy odpowiedzieć na kilka(naście) pytań i można się dowiedzieć, jakim się jest człowiekiem, tak z grubsza przynajmniej. Może to naiwne myślenie, ale uważam, że coś w tych wszystkich testach jest, jakaś... prawda (trochę górnolotnie mi to wyszło, ale cóż), naprawdę. W końcu to nie są przepowiednie jakiejś szalonej wróżki, tylko, jak by nie patrzeć, test ułożony przez specjalistów, nie?
W moim opisie wszystko się zgadza, może jest kilka cech, z którymi niezbyt się identyfikuję, ale to też można zwalić na brak obiektywizmu z mojej strony - mogę spostrzegać siebie trochę inaczej niż ludzie wokół mnie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
| |