Prawo jazdy |
Autor |
Wiadomość |
twister
Osadnik

|
Wysłany: 2015-08-24, 17:21
|
|
|
Czytając te wasze wypowiedzi o egzaminatorach to aż strach podchodzić. Nie nie mam prawka mamusia z tatem nie dali w wieku 18 lat, wychowałem się w rodzinie gdzie nie było samochodu i nikt nie miał prawka. Nie planuję zdawać, nie chcę znajomi twierdzą że jak się nie ma prawka to się nie wyrwie zadnej panny. Po częśći to prawda nie planuję robić może koło 30 stki zrobię. Póki co wolę się iść opić i po użalać :D |
|
|
|
 |
knyss
Przyjęty

Bananów: 3 Wiek: 55 Dołączył: 08 Sty 2015 Posty: 69
|
Wysłany: 2015-08-24, 17:31
|
|
|
twister napisał/a: | Nie planuję zdawać, nie chcę znajomi twierdzą że jak się nie ma prawka to się nie wyrwie zadnej panny. | To może się wyrwie zamężną?
Samochód to nie jedyny atrybut w życiu mężczyzny, ja też nie mam, żyję i natrafiałem na dziewczyny, które nawet się tym nie zainteresowały. |
|
|
|
 |
Březen
Osadnik

|
Wysłany: 2015-09-13, 20:36
|
|
|
Tak, posiadam prawo jazdy.
Na razie tylko kategoria B, zdałem dzielnie w roku 2011 ale bardzo mało jeżdżę, bo nie mam auta, czasem rodzice pożyczają.
W każdym razie zbieram właśnie na samochód ale to jeszcze długa droga bo są też inne wydatki.
Pamiętam, że miałem problemy, żeby zdać ale w końcu udało się za 6-stym razem. |
|
|
|
 |
Dafne
Wiarygodny

Bananów: 5 Wiek: 55 Dołączyła: 02 Sie 2015 Posty: 150
|
Wysłany: 2015-11-20, 23:32
|
|
|
Nic nie wskazuje na to, bym sobie zrobiła prawo jazdy. Mą dupkę wiązę sobie autobusami i jest jej bardzo wygodnie tak. Nie muszę się stresować, że brakuje mi benzyny, a z moim brakiem zdolności motorycznych, byłabym kiepskim kierowcą, jeżdżącym wolno jak ślimok. |
|
|
|
 |
powidlo
Junior sędziwy

Bananów: 24 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Lut 2014 Posty: 1282
|
Wysłany: 2015-11-22, 23:00
|
|
|
Nie jest powiedziane... Ja też zawsze uważałam, że będę kiepskim kierowcą bo nie mam wyczucia, ale okazało się że za kółkiem jest całkiem nieźle. Musiałam chwilowo przerwać, ale planuję już powrót jak się tylko sytuacja ustabilizuje. |
_________________ arytmia uczuć |
|
|
|
 |
Dafne
Wiarygodny

Bananów: 5 Wiek: 55 Dołączyła: 02 Sie 2015 Posty: 150
|
Wysłany: 2015-12-03, 23:48
|
|
|
Wiesz, nigdy mnie nie pociągało do czterech kółek. Nie przepadam nawet jeździć w samochodzie jako pasażer, bo mam wrażenie, że zaraz się rozbijemy. Wg moich obserwacji, najwięcej wypadków powodują tak zwani "niedzielni" kierowcy, bo nie mają wyczucia w jeździe. Znam sporo osób, które zrobiły sobie prawko, rodzice fundnęli im samochód, a prowadzą jedynie, gdy jadą na zakupy albo coś. Nie używają na co dzień samochodu. Więc po co im te prawko? |
|
|
|
 |
powidlo
Junior sędziwy

|
Wysłany: 2015-12-06, 10:49
|
|
|
No jeśli nie ma potrzeby to bez sensu... Choć chociażby te zakupy, już inaczej. Jest różnica, dla mnie przede wszystkim oszczędność czasu. Osobiście zawsze lubiłam jazdę samochodem, choć do kierowania mnie nie ciągnęło. I tu się różnimy :D
Jeśli zaś chodzi o 'niedzielnych' kierowców, to jednak nie zaliczałabym do nich tych którzy na co dzień jeżdżą, ale nie nabijają tysiąca kilometrów.
No cóż, generalnie chodzi mi o to, że nie warto siebie przekreślać bo nas nigdy nie ciągnęło, czy bo nam się wydaje że nie dany rady, że panika, że nie ma wyczucia. Znów banał, ale nie wiemy jak się poczujemy w danej sytuacji dopóki jej nie doświadczymy Nie twierdzę że każdy powinien zrobić prawo jazdy, ale można sobie dać szansę. Nie, to nie - i też nie problem. |
|
|
|
 |
Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2015-12-06, 13:50
|
|
|
Jak jeżdżę z kimś jako pasażer to zawsze się czegoś trzymam, taki odruch stłumionej paniki, jednak samo podejście do ewentualnego wypadku lub śmierci jest u mnie nader lekkomyślne, nie przeszkadza mi to, że ktoś nabija kilkadziesiąt km/h powyżej dozwolonej prędkości, manewruje nerwowo czy nieracjonalnie - jestem pogodzona z ewentualnościami, przynajmniej o ile jestem jedynym pasażerem.
To, co mnie jednak przeraża gdy zastanawiam się nad zrobieniem prawa jazdy to odpowiedzialność za innych. Po prostu bym nie mogła. Mogłabym za to zostać kierowcą tramwaju - ich stłuczki przeważnie nie mają skutków śmiertelnych.
Może zmienię kiedyś zdanie jak mi się skończy studencka ulga na przejazdy komunikacją publiczną. |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
 |
Eufemia
Przybysz

|
Wysłany: 2016-02-05, 00:16
|
|
|
W tym roku mam zamiar dopiero sie zapisać na prawo jazdy.Mam nadzieję że zdam egzamin bez problemów. |
|
|
|
 |
Jarumare
Osadnik

|
Wysłany: 2016-02-12, 12:29
|
|
|
Prawo jazdy to nie problem i ile podchodzi się do tego z chłodną głową. Trzeba myśleć i tyle. |
|
|
|
 |
powidlo
Junior sędziwy

|
Wysłany: 2016-02-18, 01:09
|
|
|
Jarumare, owszem! Ale nie da się myśleć za wszystkich i myślę, że tu rodzi się problem niekiedy. |
|
|
|
 |
seansowo
Przybysz FIlmyOnline

|
Wysłany: 2016-04-28, 15:44
|
|
|
W tym tygodniu zdałem |
|
|
|
 |
jolanta77
Przybysz

|
Wysłany: 2019-03-15, 16:44
|
|
|
Ja prawo jazdy robiłam w Łodzi w szkole jazdy Pałgan: http://palgan.pl/. Dzięki nim zdałam egzamin za pierwszym razem więc polecam :) Super mają też apkę do nauki teorii. |
|
|
|
 |
|