Skąd wzięły się wasze nicki? |
Autor |
Wiadomość |
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:04 Skąd wzięły się wasze nicki?
|
|
|
Skąd wziął się pomysł na wasz nick? To zwykły przypadek, czy ma on jakieś ukryte znaczenie? |
|
|
|
|
The man
Starszy Kumpel Ecr. l'inf.
Bananów: 12 Wiek: 5099457 Dołączył: 06 Mar 2014 Posty: 395
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:16 Re: Skąd wzięły się wasze nicki?
|
|
|
Szczerze to nie pamiętam Chyba miał podkreślać moją dominację na forum czy coś w tym stylu |
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
Amb
Artificial Marvellous Brain
Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:27
|
|
|
A ja nie wiem. Ktoś mi założył konto tylko po to, żebym miała link do promowania forum, a ja postanowiłam z konta skorzystać nie zmieniając nicku próbnego |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:32
|
|
|
Borcejn to od tyłu njecrob, czyli trochę jak nierób. Bor to suchy wiatr adriatycki, a liczba (cejn) oznacza siłę (10 w skali Beauforta, czyli bardzo silny sztorm). Silniejszy niż 10 osób z Biura Ochrony Rządu. Bor to nie gaz, nie metal. Jestem niezniszczalny jak Volkswagen Jetta. Bor to wiertło, a ja lubię się wiercić. Borce to miejscowość we Francji ( w regionie Akwitania), a ja lubię francuskie sery. Cejn velký to Leszcz, czyli gatunek słodkowodnej ryby karpiokształtnej z rodziny karpiowatych, a ja bardzo lubię ryby. borcejn to RC jak remote control, a orce się przyglądam, bo to waleń, a ja lubię walenie. |
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:33
|
|
|
Przyjaciel wymyślił. Przekręcał moje imię na wszystkie możliwe sposoby, tu coś dokładał, albo tam i w sumie po roku powstało właśnie w takiej formie. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:50
|
|
|
Najpierw było F., bo miało być tajemniczo, niewygodnie i uciążliwie, czyli taka jaka jestem. F. to skrót od norweskiego Fjern, to daleki, odległy, nieosiągalny. Świetnie podkreśla to powiedzenie: fra nar og fjern - z bliska i z daleka. Interpretuję to sobie w taki sposób, że jakby tu jestem, ale tak naprawdę mnie tu nie ma. Trochę tu, trochę tam, ale tak naprawdę nigdzie. Mój nick można podciągnąć jeszcze pod słówko Fremmed jako kogoś obcego, trochę gościa, przybysza. Kogoś na chwilę.
Generalnie (ogólnie) wszystko się zgadza i ma swoje ujście. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)
Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1509
|
Wysłany: 2014-04-28, 15:02
|
|
|
Fajtula, można podciągnąć jeszcze do parenchymula albo synogarlica popielata. |
|
|
unreal
Koneser
Bananów: 21 Dołączyła: 12 Lut 2014 Posty: 423
|
Wysłany: 2014-04-28, 15:13
|
|
|
Najpierw natknęłam się na obrazek, który teraz jest moim avatarem i stwierdziłam, że unreal będzie do niego pasował. Swoją drogą, do mnie też chyba pasuje, bo ja jestem taka trochę... nieuchwytna. |
_________________ Toż to absurd. |
|
|
|
|
Amb
Artificial Marvellous Brain
Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2014-04-28, 15:55
|
|
|
Dobra, Fajtula, ale co z Twoim obecnym nickiem? |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
cjelzurr
Junior sędziwy ten
Bananów: 32 Wiek: 55 Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 712
|
Wysłany: 2014-04-28, 19:03
|
|
|
Każdy wie. |
_________________ Dokąd jedzie ten tramwaj?
Indya napisał/a: | To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów |
Amb napisał/a: | zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać" |
|
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2014-04-28, 23:35
|
|
|
Amb,
No cóż, aż takich rewelacji jak z F. nie ma. Po prostu stwierdziłam, że F. jest zbyt krótkie i razi w oczy na głównej, dlatego poprosiłam o zmianę na Fajtula - odnośnik od fajtłapy, niezdary, memei, osoby niedokładnej i wszystko to, co negatywne w człowieku, spowodowane lenistwem. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
Calamity
Wiarygodny Killtacular
Bananów: 4 Dołączyła: 05 Kwi 2014 Posty: 100
|
Wysłany: 2014-04-29, 15:13
|
|
|
Zainspirowałam się imieniem postaci z Fallout: New Vegas. Fajnie brzmi. Koniec historii. |
_________________ It looks like I'm taking a break, really I'm just reloading. |
|
|
|
|
Devonne
Przyjęty hello, Death.
Bananów: 1 Dołączyła: 27 Kwi 2014 Posty: 90
|
Wysłany: 2014-04-29, 20:06
|
|
|
Szukałam ciekawego nicku, po którym nikt mnie nie rozpozna. Brzmi tajemniczo, melodyjnie. Przypadł mi do gustu. |
_________________ I nawet gdybym nigdy miał nie zrozumieć sensu,
dzisiaj dziękuję za ten dar, bo to coś więcej. |
|
|
|
|
Indya
malagueña salerosa
Bananów: 30 Wiek: 33 Dołączyła: 21 Lut 2014 Posty: 1137
|
Wysłany: 2014-04-30, 12:27
|
|
|
Amb, po katalońsku "amb" to spójnik "z", który kojarzy mi się z "i" w języku baskijskim "eta". Dlatego jak widzę Amb to od razu myślę o terrorystach, sorry
A ja miałam kiedyś koleżankę, która na drugie imię ma Indya i tym imieniem się zawsze posługiwała. Bardzo mi się spodobało i założyłam sobie maila ze słówkiem indya. A później stwierdziłam, że jako nick na fora też się nadaje. W sumie głupio trochę, bo z ta koleżanką nie mam już kontaktu a i nasze drogi rozeszły się w niezbyt miłych okolicznościach (był pewien cichy konflikt z mężczyzną w tle, ale nie ma o czym opowiadać) a nick pozostał... No, zgapiara ze mnie |
|
|
|
|
The man
Starszy Kumpel Ecr. l'inf.
Bananów: 12 Wiek: 5099457 Dołączył: 06 Mar 2014 Posty: 395
|
Wysłany: 2014-04-30, 12:34
|
|
|
Indya, aleś to rozegrała ! Istny majstersztyk Założyłaś temat o genezie nicku, jednak wypowiedziałaś się w nim dopiero wtedy gdy Twój nick zdobył kolorek, sprytne |
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
|