=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Twój pokój
Autor Wiadomość
powidlo 
Junior sędziwy

Bananów: 24
Wysłany: 2014-03-22, 20:43   Twój pokój

Jak wygląda Twój pokój? Co byś w nim zmienił(a), a czego za żadne skarby świata nie? Zapraszam do wypowiedzi.

Amb
Artificial Marvellous Brain

Bananów: 37
Wysłany: 2014-03-22, 21:02   

Bałagan, nieporządek, moje rysunki na ścianach, jedna tablica korkowa z ważnymi rzeczami, oklepane najtańsze meble skręcane ręcznie, które ciągle się rozwalają :P Mam zieloną kanapę i zielone firanki ozdobione kwiatami i koralami, a ściany żółte. Na szafie mam dwa plakaty "Poland first to fight" z kronik wojennych, które kiedyś prenumerowałam, w szufladzie mam takich plakatów więcej, ale szafy by nie starczyło.
Właściwie jedyną rzeczą, którą chciałabym zmienić, to przerobić szafę na TARDIS. No i jakbym kiedyś nie miała co zrobić z pieniędzmi to z sufitu zrobić gwiezdne niebo, ale to takie głupie marzenia :-DD

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-03-24, 00:10   

Pokój w którym teraz mieszkam wynajmuję. Swojego takiego całkiem nie mam, bo rodzice się przeprowadzili do mniejszego mieszkania kiedy się wyprowadziłam, i teraz tak naprawdę w dokumentach mam adres, pod którym nigdy nie mieszkałam :D

Ten pokój w którym jestem teraz jest malutki, ale jak dla mnie super. Nie lubię wielkich przestrzeni w mieszkaniu, małe wydaje mi się bardziej przytulne. Nie ma tu specjalnie nic mojego, bo nie chcę zwozić zbyt wiele, żeby później można było to łatwo wywieźć :P Na ścianie mam moją flagę niepodległej Katalonii, przy łóżku mały biały stolik z lustrem i kosmetykami, po lewej od łóżka szafy i po drugiej stronie drzwi jeszcze małą komódkę. Nad komodą wisi sobie szalik FC Barcelony :crazy: A pod nim moje książki i biżuteria w małych pudełeczkach, lakiery do paznokci i kilka słoiczków perfum. Podłoga jest z drewna a ściany mają brzydki, zielonkawo-miętowy kolor. Przemalowałabym go na krwistą czerwień, ale i tak za kilka miesięcy się wyprowadzam, więc szkoda inwestować ;) A na oknie mam biało-niebieskie zasłony z siateczki. Kolorystycznie nic do siebie nie pasuje. Cóż... :roll:

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-03-25, 20:07   

Zmieniłabym wszystko. Po pierwsze chciałabym być w nim sama. Nie mieć tam dżungli (pełno kwiatków na szafkach, ścianach, parapetach, podłodze). Chciałabym po swojemu ozdobić ściany.. Nawet, jeśli nie rysunkami, to zdjęciami czy grafikami. Poustawiać wszyskie rzeczy, które chcę mieć ładnie ustawione, a nie pochowane po pudłach pod łózkiem. Eh, te marzenia. :oops:

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-03-25, 22:50   

Wynajmujesz z kimś pokój?

aniulek 

Bananów: 38
Wysłany: 2014-03-26, 14:43   

Można tak powiedzieć, z siostrą, a weekendowo z dwoma. Miejmy nadzieję, że już niedługo.

Bonda 
Kumpel
Kla wróciła !

Bananów: 12
Wysłany: 2014-06-02, 23:06   

Jest w zeberke, na której punkcie mam bzika ! Jest cały biała z motywami zebry, jest na prawdę śliczny!
Planuje teraz zmienić łóżko, bo zamarzył mi się ogromny materac na podłodze, na którym będzie pełno białych i czarnych poduszek ;)
Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś.

Epilogowa 
Przyjęty
Skrzypek na dachu.

Bananów: 2
Wysłany: 2014-06-03, 08:55   

Mój pokój jest malutki, ale stoi w nim pianino, wielka szafa, a na niej skrzypce. Pomiędzy szafą a pomarańczowym łóżkiem w szparę wciśnięta jest gitara, za łóżkiem - komoda (na przeciwko pianina) i za nią okno. Nad pianinem są zdjęcia, powieszone skrzypce, które ozdobiłam techniką decoupage,po prawej stronie biurko i półki, a na końcu pokoju szafa wnękowa z lustrem. Na łóżku oczywiście zawsze laptop, obój (który nie spadnie, bo jest tam, gdzie koniec łóżka i gitara!). W całym pokoju mnóstwo moich szkatułek decoupage, szkatułek z biżuterią, na tablicy korkowej, zawalonej różnościami mam dwie suszone róże, naprzeciw łóżka suszony wianek, a na klamce od okna - konwalie, bzy i szafirki. Myślę, jakimi cudnymi kwiatami jeszcze ozdobić mój brzoskwiniowy pokój, który już niedługo, wraz z pójściem na studia będę musiała opuścić. :(

Bonda 
Kumpel
Kla wróciła !

Bananów: 12
Wysłany: 2015-01-07, 22:42   

Chciałabym wam pokazać moje dzieło w pokoju ;)

10928454_828303403877708_1778923633_n.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 70.22 KB

Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś.

cjelzurr 
Junior sędziwy
ten

Bananów: 32
Wysłany: 2015-01-08, 19:29   

Mieszkam w piwnicy.

Indya napisał/a:
To, że media kłamią i manipulują jest tak oczywiste jak to, że Polacy noszą skarpetki do sandałów

Amb napisał/a:
zna milion języków, ale nie wiem po co mu tyle, skoro jedyne słowa na wyrażenie tego, co zazwyczaj ma na myśli brzmią: "kurwa mać"

Dafne 
Wiarygodny

Bananów: 5
Wysłany: 2015-08-03, 11:14   

Zmieniłabym wersalkę, bo się psuje. Zmieniłabym, aby mieć zamykane drzwi, a nie rozsuwane. No i mógłby być większy, oj mógłby.

Normalny pokój z gablotami, z pierdołkami i zdjęciami, mam jeszcze dwie ostatnie maskotki. :crazy:

Fajtula 
Seo kameleo

Bananów: 32
Wysłany: 2015-12-20, 15:42   

aniulek napisał/a:
Można tak powiedzieć, z siostrą, a weekendowo z dwoma. Miejmy nadzieję, że już niedługo.

I jak?

Mam kąt. Gdzie nie żyję, zawsze do dyspozycji mam kąt, jakiś niebagatelny przywilej. :crazy: Na kąt składa się wielofunkcyjne biurko, pierdoloty jako pudła, mnóstwo kolorowych karteczek, pocztówek, świętych obrazków, potem parapet, kwiatek je zajmujący, firanka, zasłona, ej fotel jeszcze!, szafka i toaletka. A reszta to.. ekchem, drobiazgi, w większości studencko - scrapbookingowe.

sylvia 
Indywiduum

Wysłany: 2019-04-02, 09:46   

A jakie dodatki macie?

talka 
Indywiduum

Ostrzeżeń:
 3/3/3
Wysłany: 2019-04-03, 08:31   

Sama mam bardzo tradycyjny pokój. Uwielbiam dodatki w stylu vintage, tradycyjne, Uważam, ze wnetrze ma wtedy duszę oraz nabiera indywidualnego charakteru. Jeśli równiez lubisz tego typu bibeloty, polecam zajrzeć sobie do sklepu Villadecor bo jest tam sporo takich dodatków:
https://www.villadecor.pl...uchwyty-meblowe

Na stronie jest również regularnie prowadzony blog, którym mozna się również zainspirować.
Ostatnio upolowałam takie gałeczki do komody:

Odpowiedz do tematu