=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Bogactwa 'hide', czyli głosowanie.

Chcecie dodatkowe atrakcje/ dodatkowych atrakcji ? [modek glupol nie wie jak sie piszę]
Tak
100%
 100%  [ 7 ]
Nie, strumieniowicz i oscary wystarczą.
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość
The man 
Starszy Kumpel
Ecr. l'inf.

Bananów: 12
  Wysłany: 2014-08-24, 12:09   Bogactwa 'hide', czyli głosowanie.

Jeden z użytkowników forum, wyszedł z pomysłem aby urozmaicić zabawę na forum. Moderator nie ma mocy przyznawania rang więc, patronat musi objąć Gazda, ale przejdzmy do sedna sprawy, otóż drodzy forumowicze, forumowianki :crazy:

Czy chcecie dodatkowych atrakcji, dodatkowych kolorków , czy jednak wybory na strumieniowicza, oraz forumowe oscary [przyznawane 2 razy w roku] Wam starczą?

głosujemy w ankiecie, bo tak prosciej :crazy: aha ankieta trwa 10 dni, więc do myszek :crazy:

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Bananów: 15
Wysłany: 2014-08-26, 12:11   

Miast in blanco głosować incognito, lepiej revenons à nos moutons! :crazy:

To są [co] atrakcje [jakie] dodatkowe, chcecie [czego] atrakcji [jakich] dodatkowych?

The man 
Starszy Kumpel
Ecr. l'inf.

Wysłany: 2014-08-26, 16:39   

Borcejn napisał/a:

To są [co] atrakcje [jakie] dodatkowe, chcecie [czego] atrakcji [jakich] dodatkowych?

To pytanie to kieruję razem z Tobą do pomysłodawczyni tego tematu , Fajtuli bo ja sam ciemny jak kret w norze :crazy: A ankiete w sumie można już zamknąć 7:0 przy tak małej liczbie aktywnych userów to jak sezon 2001 dla Małysza, dominacja :crazy: Więc wzywam tutaj zordona w postaci Fajtuli ,niech opowie trochę o temacie. Dopiero po Jej monologu , będziecie mogli podawać własne propozycję, więc zmobilizujcie Ją do wpisu :crazy: Ona lubi jak ma czerwono... u góry :crazy:

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-08-26, 16:36   

Aaa, chyba, że tak. To w sumie 8:0, bo ja nie zdążyłem zagłosować. Chłodna kalkulacja mnie zepsuła :crazy:

Fajtula 
Seo kameleo

Bananów: 32
Wysłany: 2014-08-27, 09:52   

No dobrze.
Poprosiłam moderację o głosowanie, aby przekonać się, czy na pewno większość chce powiewu nowości na forum. Okazało się, że tak, dlatego zawczasu wymyśliłam zabawę, która będzie miała trzy etapy:
głosowanie -> zadanie -> nagroda

Co miesiąc, spośród listy kandydatów (powinno ich być dwóch, trzech), w ciągu tygodnia, będzie wybierany większością jeden użytkownik, który zostanie poproszony o wykonanie zadania. Niestety, nie mogę ujawnić co to będzie, w każdym razie zawsze będzie to coś innego. Mogę zagwarantować, że żadne z tych zadań nie będzie wymagało od Was poświęcania swojego cennego czasu w nadmiarze, w zależności od kategorii zadania będzie to albo godzina albo codziennie 5 minut albo! tyle, ile użytkownik może przeznaczyć, nawet całe trzy tygodnie.

Zawsze podczas głosowania będzie widoczna lista kandydatów oraz ewentualnie kategoria z jakiej będzie wybierane zadanie. Jeżeli chodzi o to drugie, sami powinniście ustalić czy chcecie wchodzić w ciemno czy wolicie pomoc w postaci kategorii.

No i co? Jeżeli głosowanie będzie przebiegało co miesiąc i trwało tydzień, to ile pozostaje na zadanie? Tak, trzy tygodnie to będzie czas, w jakim będzie się musiał zmieścić wybrany. Po upływie tego terminu, moderacja z adminem zadecydują czy zadanie zostało wykonane prawidłowo i solidnie, a w ramach podziękowań powinni się czymś odwdzięczyć. To będzie trzeci etap zabawy, czyli nagroda. Oczywiście, jeżeli ktoś nie wykona zadania albo zrobi to byle jak, wówczas ten etap przepada, a moderacja z adminem mają prawo wybranego ukarać.

Podczas, gdy wybrany dostanie nagrodę / karę, będzie wybierany następny kandydat, który będzie wykonywał kolejne zadanie. Znów będzie oceniany, nagradzany / karany, a w tym czasie znów będzie wybierany następny kandydat. I tak w kółko. Jeżeli moderator będzie chciał wziąć udział w zabawie, skutecznie się go nie doinformuje, aby też miał niespodziankę. Nie będzie on również jurorem oceniającym (wtedy na jego miejsce jurorem może być wybrany z poprzedniego zadania). Z adminem może być gorzej, gdyż będzie problem z nagrodą, ale myślę, że nawet dla niego można wymyślić coś, co nie koliduje z jego przywilejami.

To chyba wszystko. Tak jak The man napisał, w razie pytań piszcie tu albo na górze, żebym miała czerwono.

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-08-27, 13:24   

Wszystko OK, ale skoro zadanie jest proste, to powinno trwać tydzień, a nie trzy. Głosowanie tydzień, zadanie tydzień, dwa razy w miesiącu. Wybieramy spośród wszystkich Użytkowników powyżej 20 postów, w związku z tym nie ma żadnych kar. Czekamy na jakiś konkretny regulamin zabawy i rangę (czy inną nagrodę), jaką byście chcieli za to.

The man 
Starszy Kumpel
Ecr. l'inf.

Wysłany: 2014-08-27, 21:37   

No to Fajtula, zróbmy próbną grę. Załóz temat, wyjaśnij zasady i niech się dzieję wola.. forum :crazy:

Stary Ramol 
Kumpel

Wysłany: 2014-08-28, 14:13   

Nie da się zagłosować

The man 
Starszy Kumpel
Ecr. l'inf.

Wysłany: 2014-08-28, 16:11   

Stary Ramol napisał/a:
Nie da się zagłosować

Bo starym ramolom zabieramy dowody żeby nie głosowały :crazy:

Indya 
malagueña salerosa

Bananów: 30
Wysłany: 2014-08-28, 16:29   

W nagrode w tej grze moglaby byc jakas smieszna ranga na te dwa tygodnie, np. 'Bananowy' albo cos, i obciachowy oczojebny zolty kolor nicka :P

Fajtula 
Seo kameleo

Wysłany: 2014-08-29, 11:52   

The man, zrobię tak, ale zaczniemy spokojnie od 1 września. Zresztą, co minutę nowy pomysł przychodzi mi do głowy i każdy z nich muszę jakoś zaaplikować do tej zabawy, poskładać puzzelki. Ale spoko, będzie od poniedziałku.

borcejn
Administrator
Siorbię jerbę;)

Wysłany: 2014-08-29, 23:25   

Informuję, że otrzymałem zasady gry i odesłałem pomysłodawczyni zredagowaną wersję.
Do ustalenia pozostaje kolor Szambelana. :crazy:

Mogę zrobić dodatkowe pole w profilu - coś w rodzaju "pomógł". Będzie zliczało punkty. ;)
Od teraz, jeden z moderatorów będzie nadawał Szambelana, a drugi Strumieniowicza - możecie wybrać :crazy:

Fajtula 
Seo kameleo

Wysłany: 2014-09-01, 11:58   

Borcejn napisał/a:
Mogę zrobić dodatkowe pole w profilu - coś w rodzaju "pomógł". Będzie zliczało punkty. ;)

Super pomysł, jestem za. Nie tylko nagrodą będzie kolorek na tydzień, ale jeszcze zliczanie zadań pod profilem i jakieś przywileje z tego tytułu.
Tylko tak szczerze, czemu Szambelan jest różowy? Przecież Indya zaproponowała żółto - oczojebny i ja w pełni ją popieram. Standardowy odcień: #FFFF00

Odpowiedz do tematu