Jakie najczęściej kupujesz prezenty? |
Autor |
Wiadomość |
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2016-11-12, 01:44 Jakie najczęściej kupujesz prezenty?
|
|
|
Każdy ma swój schemat - albo celuje w typowo spersonalizowane prezenty albo coś w wymiarze ogólnym (datku pieniężnego nie biorąc pod uwagę).
1. Gdy kupujesz komuś prezent, na co zwracasz uwagę w pierwszej kolejności? Cenę, przydatność, walory estetyczne?
2. Gdy kupujesz komuś prezent, stawiasz na coś precyzyjnie wykonanego czy ewentualnie mniej, ale spersonalizowanego (np. ręcznego)?
3. Gdy kupujesz komuś prezent, wcześniej planujesz co to będzie, czy wybierasz to, co Cię w danym momencie zainspiruje w sklepie?
Ciekawe kto pierwszy odpowie. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
Amb
Artificial Marvellous Brain
Bananów: 37 Dołączył: 18 Lut 2014 Posty: 1145
|
Wysłany: 2016-11-12, 13:22
|
|
|
Wymiar ogólny, moim zdaniem, bywa czasem gorszy niż brak prezentu.
1. Cena, owszem, nie kupię czegoś, na co mnie nie stać. Nie kupię też czegoś, co jest tak tanie, że wstyd by się było przyznać że tak mało na to wydałam (no chyba, że to tylko część prezentu, wtedy ok).
2. Nie do końca rozumiem co to znaczy, że precyzyjne wykonanie nie idzie w parze z personalizacją.
3. Często mam zarys tego, co chcę i szukam po sklepach dopóki tego nie znajdę. Są tacy ludzie i takie momenty, że nic mi nie przychodzi do głowy, wtedy czekam na inspirację. |
_________________ Lepiej żeby się ciebie bali niż mieliby cię za bardzo kochać |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 54 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2016-11-22, 10:10
|
|
|
Najczęściej kupuję książki, bo akurat w tym najbliższym otoczeniu sporo czytających i ciągle ktoś czeka na jakieś nowe wydanie. No i mnie też właśnie książki najbardziej cieszą. Jeśli jest jakaś większa okazja to zdecydowanie prezent praktyczny, po co coś ma leżeć i zbierać kurz jeśli potrzebne nie będzie. Cena też ma znaczenie, wolę wybrać coś mniejszego niż większe a słabej jakości. I bardzo nie lubię dawać tzw. kopert, jak np.na ślub czy chrzest - nigdy nie wiem ile będzie ok. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
darek89
Przybysz darek89
|
Wysłany: 2017-01-29, 09:44
|
|
|
U nas najczęściej kupuje się upominki drobne
bananowy raj |
|
|
|
|
miko1
Osadnik
|
Wysłany: 2018-02-12, 15:16
|
|
|
Zazwyczaj praktyczne i wolę podpytać co się przyda niż kupować coś co będzie leżało i się kurzyło, ojcu niedawno kupiliśmy na spółkę trymer borcejn, widziałem ze prezent się spodoba, bo był cynk od mamy, wiem ze czesto używa i jest zadowolony. Staram się właśnie takie prezenty wybierać. |
|
|
|
|
sylvia
Indywiduum
|
Wysłany: 2019-04-18, 09:49
|
|
|
Najczęściej zamawiam po prostu kwiaty. Mam swoją sprawdzoną kwiaciarnię w Lublinie, konkretnie to miejsce: http://www.kwiaciarnialublin.pl
Nie wiem ile razy zamawiałam już tam kwiaty, ale wiele razy. Kwiaty nadaja się na prezent praktycznie dla każdego, jest to niesamowicie wprost uniwersalny podarunek. I jeszcze nie spotkałam się z sytuacją kiedy dana osoba byłaby z kwiatów niezadowolona! |
|
|
|
|
fionkas
Przybysz
|
Wysłany: 2019-05-07, 13:32
|
|
|
Może zamiast kwiatów, kosmetyków czy perfum warto pomysleć o eleganckiej torebce ? Myślę że spodoba się solenizantce taki prezent. Zerknij na torebki https://www.ceneo.pl/Torebki_damskie/p:Creole.htm są tam ładne i eleganckie torebki, także możesz coś wybrać, ale podpytać się warto jaki ma gust by dobrze wybrać. |
|
|
|
|
agula
Przybysz
|
Wysłany: 2019-06-10, 08:25
|
|
|
Lubie dawać ksiązki, bardzo często jest to bezpieczny prezent, jak również zdrowszy niż kupowanie czekoladek.
Jeśli jednak nie wiem jakiego typu ksiązki czyta dana osoba, to lubię sprezentować jej po prostu bukiet kwiatów.
Polecam zajrzeć sobie do tej kwiaciarni w Lublinie http://www.kwiaciarnialublin.pl - można dostać w niej przepiękne kwiaty :) |
|
|
|
|
Krupina
Przybysz
|
Wysłany: 2023-07-23, 20:12
|
|
|
Zwykle staram się zrobić dyskretny wywiad, co mogłoby zainteresować osobę dla której chcę kupić prezent. Lubię kupować drobiazgi, które mają wartość ponadczasową. Często wybieram biżuterię ze stali szlachetnej. One pasują i dla kobiet i dla mężczyzn. Ostatnio wybrałam dla przyjaciółki choker w sklepie internetowym Manoki.pl https://www.manoki.pl/zlo...orka,t9395.html
|
|
|
|
|
|