Ogłoszenie | Putin do łagru MUREM ZA UKRAINĄ!
|
The man |
Autor |
Wiadomość |
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2021-10-25, 20:10
|
|
|
Ciągnąć ten offtop, zastanawiam się tylko, dlaczego - cytując znanego polityka i niegdyś prezydenta - musiało do tego dojść? Jaki miał być cel tego zabiegu dla całego świata? Bynajmniej nie chodziło o pozaklasową solidarność i wspólne pozostawanie - tu cytując innego polityka - w bulu i nadzieji. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
dż.
Przyjęty
|
Wysłany: 2021-10-25, 22:29
|
|
|
Nie potraktowany powaznie, swego rodzaju coming out? |
|
|
|
|
The man
Starszy Kumpel Ecr. l'inf.
Bananów: 12 Wiek: 5099457 Dołączył: 06 Mar 2014 Posty: 395
|
Wysłany: 2021-11-08, 11:38
|
|
|
dż. napisał/a: | To tylko pokazuje jak bardzo potrafimy byc chorzy jako spoleczenstwo, jesli boimy sie konca izolacji. |
Covid troszeczkę zgwałcił mój idealizm, podczas tej jesienno-zimowo-wiosennej kwarantannie ,której jesteśmy poddawani odwiedziłem 4 albo 5 państw, niezależnie od uwarunkowania kulturowego, religijnego po założeniu maski ,każdy człowiek nie tylko wizerunkowo stał się taki sam. Myślałem, że to tendencja polaków napiętnowana przejściami historycznymi, czyni nas samolubnymi i fałszywymi ignorantami, jednak covid zweryfikował moje myślenie. Maska w tym kontekście ma znaczenie i psychologiczne jak i to znane nam od prawie 2 lat. Zakładamy jednorazową zieloną maseczkę ,jednocześnie zdejmując tą psychologiczną bo już niestety nie musimy na siłę wpasowywać się w otoczenie. |
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
dż.
Przyjęty
|
Wysłany: 2021-11-09, 09:37
|
|
|
The man, ciekawe spostrzezenie. Dlaczego "niestety"? Zawsze bylo to odbierane jako swego rodzaju mus i przeciwko temu wszyscy sie buntowali, przeciwko wpasowywaniu sie. |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2021-11-11, 09:01
|
|
|
Cytat: | Myślałem, że to tendencja polaków napiętnowana przejściami historycznymi, czyni nas samolubnymi i fałszywymi ignorantami, jednak covid zweryfikował moje myślenie |
Mnie się zawsze wydawało, że jesteśmy dosyć otwarci i gościnni, tylko zatwardziali i nieufni. Tacy właśnie zamaskowani, jednak w gruncie rzeczy dobrzy i życzliwi. Nie spotkałeś takich ludzi za granicą? |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
The man
Starszy Kumpel Ecr. l'inf.
Bananów: 12 Wiek: 5099457 Dołączył: 06 Mar 2014 Posty: 395
|
Wysłany: 2021-11-18, 12:00
|
|
|
Fajtula napisał/a: |
Mnie się zawsze wydawało, że jesteśmy dosyć otwarci i gościnni, tylko zatwardziali i nieufni. Tacy właśnie zamaskowani, jednak w gruncie rzeczy dobrzy i życzliwi. Nie spotkałeś takich ludzi za granicą? |
Największą karą, jaką wymierzyła nam historia jest wolność. Między promenadą helską ,a skocznią w Zakopanem, przez odrę do Kuźnicy ,"wolność" jest jak ostrze w blenderze. Obecnie ten blender nie wymiesza jogurtu z bananem nie wiadomo czy jest jeszcze podpięty do prądu. My jako naród nie dogadamy się , nie przez podział polityczny ,który od paru lat potęguje , my się po prostu nie porozumiemy bo nie chcemy się poznać. Znajomość wszystkich ludzi w mieście, na osiedlu, na ulicy utrudnia agresję, a Polacy kochają być agresywni. Po co poznawać zdanie innych skoro to ,cytując klasyka 'moja racja jest racją najmojszą' . Czy Polacy są dobrzy i życzliwi? Iluzoryczne. Zabierz trzodzie 500+ to zobaczysz to dobro
dż. napisał/a: | Dlaczego "niestety"? |
Uogólniłem, miałem konkretną grupę osób na myśli. Przykładowo hiszpaniec ,który nalewał mi cerveza nie uśmiechał się bo miał maseczkę.
|
_________________ Nie jestem w stanie prowadzić... zaraz! Nie powinienem słuchać siebie samego, jestem kompletnie pijany! |
|
|
|
|
dż.
Przyjęty
|
Wysłany: 2021-11-19, 21:20
|
|
|
The man, to prawda. Ani to smaku nie ma, ani nie jest wiadome do czego to dodac. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
| |