Ogłoszenie | Putin do łagru MUREM ZA UKRAINĄ!
|
Robótki ręczne |
Autor |
Wiadomość |
Fajtula
Seo kameleo
Bananów: 32 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1905
|
Wysłany: 2017-02-04, 17:11
|
|
|
aniulek napisał/a: | Wcześniej po kilknięciu tej takiej strzałki w dół (nie wiem jak się nazywa, ostatniej po prawej, na pasku koło bezpieczeństwa) można było się przełączyć na konto swojej strony |
Czy chodzi Ci o to?
Na moim profilu nadal to widnieje, mam w tym miejscu podpięte wszystkie strony, którymi zarządzam.
aniulek napisał/a: | tzn wszystko co się udostępniło/polubiło/skomentowało było podpisane nazwą strony |
To, o czym tutaj piszesz nie dotyczy przypadkiem komentowania jako strona? Wówczas odwrócony kwadrat jest przy każdym poście, jaki chcesz napisać.
Zdjęciami nie ma co się sugerować, nie są moje ^^
aniulek napisał/a: | Na takich ogólnych nie siedzę. Kiedyś dołączyłam do takiej, która miała w nazwie sprzedaż rękodzieła, ale ruchu tam nie było - ludzie wystawiali sporo, ale kupujących jak na lekarstwo. Wypisałam się stamtąd. |
Pisząc o budowaniu marki, chodziło mi o grupy rękodzielnicze, gdzie dziewczyny zbierają się dwa razy w tygodniu i urzadzają networking. W ciągu jednego wieczoru około sto Pań potrafi wbić na Twoją stronę, polajkować ją, a także dwa ostatnie wpisy. W tym czasie Ty robisz to samo na ich stronie. Ponoć poszerza to widoczność strony oraz wprowadza na niej ruch. To jednak o tyle kontrowersyjny temat, że wszystko odbywa się "masowo". Fanpage przestaje rozwijać się naturalnie przez osoby, które rzeczywiście lajkują i obserwują stronę, bo im się podoba. Z drugiej strony, Panie potwierdzają, że przez większą widoczność zdobywają klientów.
Pytanie, czy prawdziwe cuda w natłoku maszynowo stworzonej marki będą potrafiły same się obronić, czy to jedyny sposób na dotarcie do ludu. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
aniulek
Bananów: 38 Wiek: 54 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2017-02-05, 21:03
|
|
|
Fajtula napisał/a: | Na moim profilu nadal to widnieje, mam w tym miejscu podpięte wszystkie strony, którymi zarządzam. |
Tak, ale wcześniej to było inaczej. Kiedy kliknęłaś na swoją stronę, to zmieniało Ci jakby tożsamość użytkownika i dopiero gdy przełączyłaś z powrotem na swoje imię i nazwisko przestawałaś działać w imieniu strony. Mogło tak być godzinami, a teraz jeden nieostrożny klik i rozdajesz komentarze i łapki z konta swojego, a nie strony. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć.
Fajtula napisał/a: | To jednak o tyle kontrowersyjny temat, że wszystko odbywa się "masowo". Fanpage przestaje rozwijać się naturalnie przez osoby, które rzeczywiście lajkują i obserwują stronę, bo im się podoba. Z drugiej strony, Panie potwierdzają, że przez większą widoczność zdobywają klientów. |
Jakoś mnie to nie kręci. Odwiedzam wiele stron, Niektóre mają polubień 3-4k, a łapek pod zdjęciem 10. Dla mnie bez sensu, bo właśnie liczba pod postami bardziej mówi o ruchu na stronie niż ogólna ilość polubień. Tak samo jest na instagramie, dziewczyny dodają hashtagi #f4f #l4l , mają tysiące obserwujących, setki polubień, a jak się wejdzie w listę tych kliknięć to jakieś strony z obrazkami z Internetu i innymi nie mającymi nic wspólnego z rękodziełem pierdółkami. Bez sensu. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
|
Wysłany: 2017-02-06, 19:59
|
|
|
Spoko, raczej rozumiem, mnie po prostu wcześniej nie było na fejsach. Tym bardziej przy funkcjach zarządzania stronami, w które bawię się od niedawna. Myślenie o "nadmuchanym marketingu" też zdecydowanie popieram, przyznam jednak, że najpierw musiałam sobie to przemyśleć. Perspektywa nabitych łapek i udostępniania mojej strony przez innych przez chwilę była kusząca. Tylko wiesz, jak się zaczyna to nie sposób z tym skończyć. Dziewczyny serio się wciągają i potem ponoć nie wyobrażają sobie dnia bez promowania czyjejś strony na fb. |
_________________ Lubię siedzieć nisko, upadek nie jest wówczas tak niebezpieczny. |
|
|
|
|
aniulek
|
Wysłany: 2017-02-07, 11:39
|
|
|
Fajtula napisał/a: | Perspektywa nabitych łapek i udostępniania mojej strony przez innych przez chwilę była kusząca. |
Jest kusząca, to prawda, zresztą nie czarujmy się - jak masz do wyboru dwie podobne rzeczy na stronach z 1k łapek i 100łapek to z pewnością wybierzesz tą, gdzie jest więcej bo się to jakoś pewniejsze wydaje.
A szukanie polubień na własną rękę taaaakie czasochłonne. :| Dobrym patentem jest też udostępnianie zdjęć ze swojej strony w grupach fb, wtedy jest więcej wejść i zawsze kilka osób zostanie na stałe. |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
|
Wysłany: 2017-02-09, 19:09
|
|
|
aniulek napisał/a: | A szukanie polubień na własną rękę taaaakie czasochłonne. :| |
Chyba nawet istnieją grupy, które dedykowane są wzajemnemu lajkowaniu się, udostępnianiu i komentowaniu, a które nie są związane z rękodziełem. Tylko czy naprawdę warto poświęcać temu aż tyle czasu zamiast robić swoje? Zaraz zadaję sobie pytanie: a gdzie mam to składować? Znajomi mają już po dziurki w nosie moich "prezencików". Dajesz ludziom swą prawdziwą perłę, którą szlifowałaś przez kilka dni, a oni nawet nie wzruszą ramionami. Pierdzielę taką robotę.
Zresztą, powiedzmy sobie szczerze, jarać się tym będzie tylko inny rękodzielnik albo istota o tej podgrupie wrażliwości na amatorski artyzm. Reszta ma to w dupie, ma się prezentować i być funkcjonalne. |
|
|
|
|
aniulek
|
Wysłany: 2017-02-09, 20:19
|
|
|
Fajtula napisał/a: | Chyba nawet istnieją grupy, które dedykowane są wzajemnemu lajkowaniu się, udostępnianiu i komentowaniu, a które nie są związane z rękodziełem. Tylko czy naprawdę warto poświęcać temu aż tyle czasu zamiast robić swoje? |
To fakt, sama się łapię na tym, że gdy wchodzę na kilka minut zobaczyć co się dzieje na profilach tych kilkunastu obserwowanych osób, potem klikam następne, następne i mijają dwie godziny. Więcej na szydełkowcach czasu spędzam niż na swoim profilu.
Fajtula napisał/a: | Zresztą, powiedzmy sobie szczerze, jarać się tym będzie tylko inny rękodzielnik albo istota o tej podgrupie wrażliwości na amatorski artyzm. Reszta ma to w dupie, ma się prezentować i być funkcjonalne. |
Racja, ale można się też np pobawić w wymiany na inne rękodzieło, jakieś naszyjniki, bransoletki, zakładki, nie-wiadomo-co-jeszcze. Kombinacje. |
|
|
|
|
Fajtula
Seo kameleo
|
Wysłany: 2021-10-25, 20:44
|
|
|
Zanim przeszłam na artystyczną emeryturę, robiłam jeszcze boxy, czyli wyskakujące pudła. Piękne czasy, wdzięczna atrakcja.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
| |