=== Strona Główna ===

SzukajUżytkownicyGrupy
RejestracjaZaloguj

Ogłoszenie 

Putin do łagru

MUREM ZA UKRAINĄ!

Poprzedni temat «» Następny temat
Kasa na studia
Autor Wiadomość
chomiczka
Przybysz

Wysłany: 2014-11-01, 21:19   Kasa na studia

Marzę o zagranicznych studiach, ale problemem są finanse, niestety moich rodziców nie stać na taki wydatek. Trafiłam ostatnio na informację, że można zdobyć stypendium w ramach programu ADAMED SmartUP i zamierzam wystartować w konkursie. Czy słyszeliście o tym programie? A może znacie inne fundacje, które pomagają młodym zdolnym?

Kettle 
Przyjęty

Bananów: 3
Wysłany: 2014-11-02, 00:09   

Nie znam niestety fundacji ale znam kilka pomocy materialnych.
Ja teraz biorę kredyt studencki. Bardzo fajna sprawa, niskie oprocentowanie (w granicach 2%) bo jest on sponsorowany przez państwo. Dostaje się 600 zł na miesiąc i zaczyna się go spłacać dopiero 2 lata po ukończeniu studiów. Oczywiście jeżeli uczysz się bardzo dobrze i znajdziesz się w 5% najlepszych studentów z twojej uczelni to o 20% mniejszą kwotę spłacasz. Może też wziąć ten kredyt nawet jak się ma pieniądze. Kasę dajesz na konto oszczędnościowe albo jakąś lokatę i potem odsetki sobie zostawiasz a resztę zwracasz. Tylko prawdopodobnie jest to tylko dla studentów którzy uczą się w Polsce.

Moja koleżanka teraz wyjeżdża na studia do Anglii. Bierze udział w jakimś programie. Dostaje pracę (np. opieka nad dziećmi) i tam za to ma fundowane mieszkanie, udział w różnych kursach i jeszcze jakieś tam wynagrodzenie do ręki. Nie mam pojęcia jak się nazywa ten projekt ani więcej szczegółów nie znam ale jak byś była zainteresowana to mogę zapytać.

chomiczka
Przybysz

Wysłany: 2014-11-20, 15:30   

Dzięki za wskazówki :* Kredyt studencki też rozważałam, ale właśnie z tego co wiem, to trzeba się uczyć w Polsce... Ciekawie tez brzmi ta opcja z pracą w Anglii, muszę coś o tym poszukać. Na razie napaliłam się na ten SmartUp, bo jednak tu kasa jest bezzwrotna i jeszcze sami pomagają Ci w wyborze najlepszych uczelni. Ja jestem "mózgiem" więc mam nadzieję, że szanse mam, ale wszystko się okaże w grudniu :)

banaka
Osadnik

Wysłany: 2019-03-21, 12:08   

Szybka pozyczka to chyba najczęściej wyszukiwania opcja. Chociaż nie zawsze taka szybka jest jak może się wydawać. Dlatego dobrym rozwiązaniem jest prywatna pożyczka. W tym miejscu https://www.pozyczka-prywatna.pl na pewno znajdziesz dla siebie kilka ciekawych ofert. Z tego co wiem, to w pare minut dowiesz się czy ją otrzymujesz.

ras 
Przybysz

Wysłany: 2019-06-25, 07:45   

Ja na studia wziąłem kredyt studencki, który teraz spłacam. Studiowałem w Polsce. ;-)

Odpowiedz do tematu