Piersi - duże czy małe? |
Autor |
Wiadomość |
borcejn
Administrator Siorbię jerbę;)

Bananów: 15 Dołączył: 09 Lut 2014 Posty: 1510
|
Wysłany: 2015-02-04, 16:32 Piersi - duże czy małe?
|
|
|
Są dwie szkoły. Jedna mówi, że małe piersi z kurczaka są lepsze, bo kurczak młodszy, mięso młodsze, smaczniejsze. Druga szkoła mówi, że większe piersi są lepsze, bo więcej jedzenia. Jakie piersi kupować?
I tak poza konkursem - czy od kurczaków rosną piersi? |
|
 |
Bonda
Kumpel Kla wróciła !

Bananów: 12 Wiek: 55 Dołączyła: 14 Maj 2014 Posty: 297
|
Wysłany: 2015-02-04, 17:01
|
|
|
Borcejn napisał/a: | I tak poza konkursem - czy od kurczaków rosną piersi? |
Podobno od mleka rosną.
" Jak nie będziesz piła mleka, to Ci cycki nie urosną" Mój brat miał racje, nie urosły ...
Najlepsze kurczaki te te swojskie od dziadka Taki rosołek pyszniutki na kaca <3
w Inter Marche też są spoko kuraki, bo do pracy od nich braliśmy i podobno jedne z najlepszych na rynku, ale ile w tym prawdy. |
_________________ Karma działa następująco:
Akcja - reakcja.
Zbierzesz to, co posiałeś.
Wyjmiesz to, co włożyłeś.
Otrzymasz w zamian to, co dałeś. |
|
|
|
 |
aniulek

Bananów: 38 Wiek: 55 Dołączyła: 13 Lut 2014 Posty: 1274
|
Wysłany: 2015-02-05, 13:14
|
|
|
Kurczak z dużymi piersiami to pewnie kurczak hodowany w złych warunkach. Takie typowo mięsne kurczaki żreją tylko suchą paszę z jakimiś tam hormonami, jak im braknie to w kilka dni potrafią się przeobrazić w szkielety obciągnięte skórą. I dziobią ściany, i siebie nawzajem szukając tych składników.
Poza tym one w ogóle biedne są, dwa metry przejdą i już muszą siadać i odpoczywać, bo nogi wsiadają. Nawet jedzą na siedząco, bo nie ustoją.
A to tylko taki średniej wielkości kurczak hodowany domowo ok 4 miesiące. Aż się boję jak tuczą te sklepowe, skoro trafiają na mięcho po połowie tego czasu.
Borcejn napisał/a: | I tak poza konkursem - czy od kurczaków rosną piersi? |
Facetom podobno od nadmiaru keczupu, kiedyś słyszałam. Ale nie wiem ile ten nadmiar wynosi. |
_________________ Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar. |
|
|
|
 |
_Magnolia_
Przyjęty

|
Wysłany: 2016-07-18, 16:04
|
|
|
Jakoś nie widzę różnicy, dla mnie ważne żeby było mięcho na obiad pod postacią np. kotletów. |
|
|
|
 |
ciasteczko
Kumpel ciasteczko

Bananów: 2 Dołączyła: 05 Mar 2014 Posty: 226
|
Wysłany: 2016-08-02, 20:35
|
|
|
Jakie kupować? przede wszystkim świeże i to nie prawda ,że jest jakaś różnica w smaku jeśli chodzi o wielkość. Ja zawsze kupuję duże, a i tak z jednego fileta robię trzy kotlety. |
_________________ Co mnie nie zabije,to mnie wzmocni |
|
|
|
 |
|